Juha Vakkuri - Afrikan poikki, äänikirja
 
Näyte 
 
6,90€
Äänikirja
Juha Vakkuri

Afrikan poikki

3.67857
Keskiarvo: 3.7 (56 ääntä)
 
 

Kiehtova kertomus matkasta halki Afrikan

Senegal - Mali - Niger - Tšad - Etiopia - Djibouti. Puskataksilla, bussilla, mopolla, jalan.

Keväällä 2009 Juha Vakkuri lähti Dakarista kohti itää, tarkoituksenaan päästä lähes pelkästään julkisin kulkupelein aina Djiboutiin asti. Hän matkusti Afrikan poikki sen leveimmältä kohdalta, hankalinta mahdollista tietä. Vastaavan matkan ovat toteuttaneet vain harvat, sillä yleensä matkaajien reitit kulkevat etelä-pohjoissuunnassa, tai hiukan pohjoisempana tai etelämpänä.

Kulkuvälineet olivat samat kuin paikallisten asukkaiden, mikä osoittautui pelastukseksi: köyhän kansan käyttämät bussit pääsivät läpi paikoissa, joissa rikkaitten avustustyöntekijöiden ja YK-virkailijoiden maastoautoja pysäytettiin ja ryöstettiin ja matkustajia otettiin panttivangeiksi.

Juha Vakkuri (s. 1946) on suomalainen kirjailija ja toimittaja, joka tuntee Afrikkaa laajalti. Hän on elänyt ja työskennellyt eri puolilla mannerta aina 1970-luvun alusta alkaen.

"Afrikan poikki on monipuolinen ja kiinnostavasti kirjoitettu matkakertomus. --- varsin suositeltava teos." - Kirjavinkit

"Vakkuri yhdistää arjen havainnot seudun kulttuuriin ja historiaan tavalla, johon todennäköisesti kukaan toinen suomalainen ei pysty. --- Tuloksena on kansainvälisen tason matkakirjallisuutta.” - Kaleva

”Kirja ei petä innokkaiden fanien odotusta: kansien väliin mahtuu matkakertomuksen lisäksi historiaa, nykypolitiikkaa sekä inhimillisiä tunteita.” - Ilta-Sanomat

Oletko uusi Elisa Kirjassa?
Kuuntelet kirjan kätevästi puhelimella tai tabletilla. Tarvitset vain ilmaisen Elisa Kirja -sovelluksen ja maksuttomat tunnukset, jotka luot käden kääntessä kirjan lataamisen yhteydessä

e-kirjaSaatavana myös E-kirjana
Tiedostomuoto: Äänikirja (MP3, vesileimattu)
Kategoria: Tietokirjat / Matkailu
Kirjailija: Juha Vakkuri
Lukija: Tuomo Holopainen
Kustantaja: Like
Äänikirjan julkaisuvuosi: 2010
Kirjan pituus: 15h 24min
Äänitiedostojen määrä: 67
Koko: 339Mt
ISBN: 9789520106010

Arvostelut

Tarlee 11.04.2017
1

Samaa mieltä kuin Aidal. Ei ole matkakirja vaan historiakirja. Ja eriitäin hyvä unikirja. Lukija oli kuiva ja tylsä ja teki kirjasta vielä tylsemmän. Kansi viittasi kiehtovaan matka- ja seikkailukirjaan. Kuvaksi olisi sopinut paremmin jonkun hallitsijan kuva. Etiopia osuus alkoi kiehtovammin ja melkein jo suunnittelin matkaa sinne, mutta sekin osuus kuivui tylsäksi luennoksi ja historiantuntemuksen esittämikseksi.


Gimli 22.02.2017
5

Mielenkiintoinen tarina joka tempasi mukaansa. Pidin kirjoittajan tavasta kuvata Afrikan historiaa, oman matkansa ohella. Tämän jälkeen haluan lukea myös muut Vakkurin Afrikka-kirjat.


Siskoolavi 25.08.2015
3

Tylsä oppimestariasenne kiusaa. Kirja luennoi Afrikan historiaa. Olisin toivonut enemmän henkilökohtaista reflektiota. Vähättelevä asenne lähetystyöhön kiusasi, vaikka siinä olisi ollut hedelmällinen mahdollisuus vertailla. Kehitysyhteistyötä molemmat.


Aidal 19.12.2014
2

Odotin kiehtovaa matkaa Afrikan halki. Sain historiankirjan. Matkantekoa oli aika vähän, enkä maistanut hiekkaa ja hikeä suussani, kirja ei koskaan temmannut mukaansa.


Slaine 19.12.2014
1

Kirja oli suuri pettymys. Siinä oli erittäin vähän tietoa itse matkan teosta. Suurin osa kirjasta kertoi Afrikan eri maiden ja niiden hallitsejoiden historiasta. Sopii Afrikan historiasta kiinnostuneille ei matkakertomusten ystäville eikä anna juurikaan tietoa Afrikan matkaa suunitteleville.


harzu run 13.08.2014
4

Kuuntelin Juha Vakkurin kirjan lenkeillä ja pyöräretkillä. Alusta lähtien tempauduin matkalle. Lukija Tuomo Holopainen kuljetti eläväisen selkeällä äänellä matkaa Afrikassa, samalla kun juoksin tai pyöräilin supisuomalaisissa maisemissa. Kontrasti oli lumoava.

Pidin Vakkurin perusteellisesta ja tietoa tihkuvasta kerronnasta. Hän on perehtynyt vaelluksensa kohteiden lisäksi niiden kulttuuriin ja historiaan perusteellisesti. Äänikirjaa kuunnellessa monet asiat jäävät väliin, varsinkin pienet tiedonmurut, joita lukiessani usein noukin ja tutkin myös netistä. Kirjan lukeminen antaa ehkä siinä mielessä enemmän tämän kirjan tietopuolesta.

Kirjan tunnelmaan pääsee kuitenkin loistavasti juuri kuntoillessaan. Ajelu pyörällä suvituulessa rypsipellon reunaa, samalla kun Vakkuri tuskailee helteisessä Afrikassa kyytiä odotellen on maistuva kontrasti.

Juoksulenkki vilpoisan virran vierustaa, samalla kun Vakkuri kamppailee Afrikkalaisen maman kanssa bussipaikasta luo huikean värien kirjon lenkille. Matkan tunnelma ja kulkemisen vapaus on äänikirjassa omaa luokkaansa ja sen tavoittaa parhaiten, kun itsekin on liikkeellä.

Loistava kirja minun makuuni. Voisin kuunnella tämän koska vain uudelleen ja lukea myös kirjana.


Kelo70 10.08.2014
4

Oiken hyvä. Hyvän tarinan ja sopivien historia pätkien lisäksi erinomainen kertoja.


Harri Y 08.08.2014
3

Hieman tylsä kirja. Mutta lukijan ultrarauhallinen ääni saa aikaan tunnelman, kun kuuntelee kävellessä kesän helteessä, on kuin olisi itse kävelyllä Afrikan auringon alla.


jarvetuu 06.04.2012
5

Aivan upea kirja. Sain afrikasta enemmän tietoa kuin koskaan missään. Ja se matka oli upea minullekin, hyvin todellinen,


Fanny 05.04.2012
5

Suosittelen lämpimästi. Kertomus Afrikan maiden menneisyydestä, nykyisyydestä, menttaliteetsta, toivosta ja toivottomuudesta.