Äänikirja
Anna Jansson

Haudankaivaja

3.101695
Keskiarvo: 3.1 (59 ääntä)
 
 

Piinaava tarina Gotlannin tuulisilta rannoilta - pyromaniaa ja murhia raunioiden varjossa

Leskeksi jäänyttä Frida Norrbytä pidetään vanhuudenhöperönä. Öisin hänen nähdään kaivavan gotlantilaisen Roma-kylän maaperää kartta kädessä. Joku ottaa kuitenkin Fridan etsinnät tosissaan, sillä hänen laatikkonsa pengotaan ja verannan ovi jätetään raolleen. Miksi joku haluaisi estää häntä löytämästä historiallisesti merkittävää piispa Unnin pyhää hautaa?

Eräänä yönä Fridan talo poltetaan maan tasalle, ja tämän uskotaan kuolleen palossa. Kun paikallinen terveydenhoitaja Ingrid löydetään kuolleena, rikoskomisario Maria Wern hälytetään kesken kesäisen akvarellimaalauskurssin murhatutkimuksiin. Tapausten välillä tuntuisi olevan yhteys, sillä Ingrid oli viimeinen, joka näki Fridan elossa. Wern huomaa pian, että kaikki jäljet johtavat Romaan.

Anna Jansson (s. 1958) varttui Visbyssä ja työskenteli vuosia Örebrossa sairaanhoitajana. Inspiroituneena sairaalassa kuulemistaan tarinoista hän alkoi kirjoittaa öisin rikosromaaneja. Janssonin romaanien käännösoikeudet on myyty 14 maahan.

”Anna Jansson vääntää ja kääntää henkilöitään huumorilla ja melkoisen taitavasti, mikä jättää liikkumatilaa yhteiskuntakritiikille, jonka vähäisimpänä kohteena ei ole hänen silmäteränsä, ruotsalainen hoitokoneisto.”
– Gotlands Tidningar

Oletko uusi Elisa Kirjassa?
Kuuntelet kirjan kätevästi puhelimella tai tabletilla. Tarvitset vain ilmaisen Elisa Kirja -sovelluksen ja maksuttomat tunnukset, jotka luot käden kääntessä kirjan lataamisen yhteydessä.

Maria Wern -sarjan äänikirjoja:
Haudankaivaja
Unissakävelijä
Haudan takaa
Vääriin käsiin
Pelon vangit
e-kirjaSaatavana myös E-kirjana
Tiedostomuoto: Äänikirja (MP3, vesileimattu)
Kategoria: Dekkarit, jännitys
Kirjailija: Anna Jansson
Lukija: Kaija Kärkinen
Kustantaja: Gummerus
Äänikirjan julkaisuvuosi: 2010
Kirjan pituus: 12h 40min
Äänitiedostojen määrä: 49
Koko: 256Mt
ISBN: 9789512082902

Arvostelut

PennyPiste 07.09.2016
3

Tarina oli mielenkiintoinen, mutta kieltämättä lukijalla oli parantamisen varaa. Vaikka en näyttelevästä lukutyylistä pidäkään, pientä eläytymistä olisin toivonut. Lukutyyli oli kovin mekaaninen.


Mjelle 20.08.2015
2

Ei vaan pysty kuuntelemaan, lukija on niin monotoninen ja tylsä, että vesittää koko tarinan.


Meela 02.01.2015
2

Minun oli aika vaikea seurata. Jouduin useaan otteeseen ottamaan kohtia uudestaan.


LAURA5 25.11.2014
4

Oikein hyvä dekkari!


Hunajainen 01.09.2011
4

Tykkäsin! Toimi.


Modesty 04.08.2010
3

Hitaan alun jälkeen, varsin mukava tuttavuus.