Jussi Valtonen - He eivät tiedä mitä tekevät, äänikirja
 
Äänikirja
Jussi Valtonen

He eivät tiedä mitä tekevät

4.053335
Keskiarvo: 4.1 (75 ääntä)
 
 

Vuoden 2014 Finlandia-voittaja

Mitä tapahtuu, kun isä tutkii työkseen kissojen hermosoluja ja pojan elämäntehtävä on puolustaa eläinten oikeuksia?

Alussa on pieni perhe: Joe, Alina ja vastasyntynyt Samuel. Joe on amerikkalainen neurotieteilijä, joka yrittää edetä urallaan uudessa kotimaassaan Suomessa. Alina on puolestaan jättänyt omat opintonsa ja keskittyy hoitamaan Samuelia kotona.

Vuosia myöhemmin Joe elää palkittuna huippututkijana Yhdysvalloissa uuden, onnellisen perheensä ympäröimänä. Toisella mantereella aikuisuuden kynnyksellä tasapainoileva Samuel etsii omaa paikkaansa. Kun sopiva ideologia ja yhteisö viimein löytyvät, mikään ei voi enää pysäyttää häntä. Isänsä tapaan hän on valmis tekemään vaikeitakin ratkaisuja oikeaksi uskomansa asian takia. Olisitko sinä?

Jussi Valtonen (s. 1974) on helsinkiläinen kirjailija ja psykologi. Hän on opiskellut neuropsykologiaa Yhdysvalloissa ja elokuvakäsikirjoittamista Isossa-Britanniassa. He eivät tiedä mitä tekevät palkittiin vuonna 2014 Finlandia-palkinnolla ja on ollut myyntimenestys.

"Tajunnan räjäyttävä teos --- Mitään vastaavaa kotimaista nykyajan kuvausta en ole aikaisemmin lukenut" - Finlandia-palkinnon saajan valinnut professori Anne Brunila

Oletko uusi Elisa Kirjassa?
Kuuntelet kirjan kätevästi puhelimella tai tabletilla. Tarvitset vain ilmaisen Elisa Kirja -sovelluksen ja maksuttomat tunnukset, jotka luot käden käänteessä kirjan lataamisen yhteydessä.

e-kirjaSaatavana myös E-kirjana
Tiedostomuoto: Äänikirja (MP3, vesileimattu)
Kategoria: Kaunokirjallisuus / Kotimainen kaunokirjallisuus
Kirjailija: Jussi Valtonen
Lukija: Jukka Pitkänen
Kustantaja: Tammi
Äänikirjan julkaisuvuosi: 2014
Kirjan pituus: 25h 54min
Äänitiedostojen määrä: 67
Koko: 698Mt
ISBN: 9789513184810

Arvostelut

Mielensäpah ... 09.08.2017
5

Minulla ei koskaan ole mistään kilpailuvoittokirjasta kovin korkeat odotukset, mutta tästä kirjasta todella pidin.


Kirjakuluttaja 13.07.2017
3

Olipas pitkä ja hidastempoinen kirja. Tarina oli hyvä, mutta miksi aina pitää olla surullinen loppu. Jostain syystä uusi teknologia, joka sai niin paljon tilaa kirjassa unohdettiin lopuksi. Se jäi nyt irralliseksi osaksi tarinaa.


timoallantuovinen590 08.12.2016
2

Siihen nähen et on kyseessä Finlandia, niin ihan hiton suuri pettymys odotuksiin nähden. No hetkensä ja ihan ok paikoittain, mutta puuduttavaa liipalaapaa pitkät pätkät, toimis ehkä jossain 70 luvulla


Tomipaalosmaa485 20.11.2016
5

Täysi kymppi! Monitasoinen, haastava, kantaa ottava, rohkea ja visioita rakentava. Taito, jolla kirjailija Valtonen pitää massiivisen teoksensa hanskassa - ei tinkimistä, ei helppoja ratkaisuja - erottaa Finlandia palkinnon voittajan häviäjistä. Lukija oli nappivalinta ja onnistui työssään täydellisesti.


AIA 10.02.2016
5

Hieno kirja, jännittäväksi punottu juoni. Hyvä kuuntelukokemus!


ullriikka 1 17.10.2015
4

Erittäin hyvä kokemus, huolella luettu.


Usvasinikka 26.07.2015
5

Erityisen kiinnostava kirja! Pohdinta piti otteessaan ja eri ihmisten näkökulmista kerrotut tapahtumat lisäsivät tarinan eri puoliin mielenkiintoa. Surullinen loppu olisi voinut olla hieman toiveikkaampi. Lukijasta pidin tosi paljon!


tarjablomster717 22.07.2015
5

Ainakin äänikirjana erittäin hyvä!


PennyPiste 14.06.2015
4

Todella hyvää pohdintaa, johon törmää harvoin. Loistavia oivalluksia suomalaisuudesta! Pidin tästä ajankohtaiseen aiheeseen iskevästä tarinasta, mutta tosiaan: tiivistämällä kirjasta olisi saanut iskevämmän. Lukija ei ollut minun mieleeni.


kesäkaksonen 13.04.2015
5

Yhdyn muihin lukijoihin:tiivistys olisi tehnyt tästä vielä paremman.Mutta: ajattelin että pitkästä aikaa kirja jonka jaksaa lukea/kuunnella JA joka on palkintonsa ansainnut!