Äänikirja
Jari Litmanen

Litmanen 10

3.333335
Keskiarvo: 3.3 (15 ääntä)
 
 

Kuninkaan tarina omin sanoin

Jari Litmasen ura maailman suosituimman urheilulajin ehdottomalla huipputasolla on kansainvälisesti merkittävä ja suomalaisittain ainutlaatuinen, ja monet ovat siitä kertoneet ja sitä muistelleet. Nyt puheenvuoro on ensimmäistä kertaa Litmasella itsellään.

Kirja käy läpi Jari Litmasen huikean matkan Lahdesta maailman suurimmille jalkapallostadioneille, Reipas-juniorista Mestarien liigan voittajaksi ja oman aikansa vaarallisimpien hyökkääjäpelaajien joukkoon.

Kuningas Litmanen kertoo nyt omin sanoin uransa suurimmista menestyksistä, isoimmista pettymyksistä ja tärkeimmistä henkilöistä matkan varrelta – miten hän itse on tämän kaiken nähnyt ja kokenut.

"Minulla on hyvin brasilialainen suhtautuminen jalkapalloon. Laji on suuri osa minun persoonaani ja tärkeä osa elämääni", Litmanen sanoo.

Jari Litmasta (s. 1971) pidetään yleisesti Suomen kaikkien aikojen parhaana jalkapalloilijana. Hänestä tuli ensimmäinen suomalainen jalkapallon kansainvälinen supertähti 1990-luvulla.

"Jalkapallokulttuurihistoriallisena teoksena Litmanen 10 on myös tärkeä. Se kertoo poikkeuksellisen pelaajan tarinan ja jättää välähdyksen siitä, että kaikki on mahdollista myös täällä Pohjolan perukoilla, jos vain on valmis pitämään jalat maassa ja tekemään lujasti töitä. Suosittelen." - Kirjavinkit

Oletko uusi Elisa Kirjassa?
Kuuntelet kirjan kätevästi puhelimella tai vaikka tabletilla. Tarvitset vain ilmaisen Elisa Kirja -sovelluksen ja maksuttomat tunnukset, jotka luot käden käänteessä kirjan lataamisen yhteydessä.

e-kirjaSaatavana myös E-kirjana
Tiedostomuoto: Äänikirja (MP3, vesileimattu)
Kategoria: Tietokirjat / Historia ja elämäkerrat
Kirjailija: Jari Litmanen
Lukija: Jukka Pitkänen
Kustantaja: Tammi
Äänikirjan julkaisuvuosi: 2015
Kirjan pituus: 14h 32min
Äänitiedostojen määrä: 133
Koko: 539Mt
ISBN: 9789513188818

Arvostelut

Tomipaalosmaa485 15.02.2017
3

Myönnän heti alkuun, etten tiedä jalkapallosta juuri mitään, mutta toki Litmasen "jokainen" suomalainen tuntee, ja siksi miehen elämänkerta oli ihan mielenkiintoinen tuttavuus. Kirja on yksityiskohtainen ja jalkapallomaailmaa valottava. Se on silti mielestäni selvästi liian pitkä, sortuen aivan liian usein kertaamaan jo läpikäytyjä asioita, joskus moneen kertaan = tylsistymisefekti. Mutta Litmanen on super, selvä pro ja herrasmies, jolla ei ole pahaa sanaa kenestäkään, ei kenestäkään. Eikä minulla hänestä. Ehkä jotain särmää jäi silti kaipaamaan... Lukija J. Pitkänen takaa aina huipputason.


Ritso 05.07.2016
4

Mielenkiintoista taustatietoa, liikaa samojen asioiden toistoa. Enemmän odotin juttua maajoukkueen touhusta ja pelikavereista.