Äänikirja
Miika Nousiainen

Metsäjätti

5
Keskiarvo: 5 (1 ääni)
 
 

Pureva satiiri yrityssaneerauksesta pienellä paikkakunnalla

Ne luottaa suhun, oman kylän poikaan. Go for it.

Törmäläläisen ihmistyypin voi hahmottaa kuvittelemalla itsepäisen pohjalaisisännän, joka on savolaisittain kiero, hämäläisittäin empivä ja puhuu kuin karjalainen, mutta pääasiassa huonoja juttuja.

Törmälän pessimistinen ilmapiiri ei 1980-luvulla kannustanut suuriin tekoihin. Ladat ostettiin kimppa-alennuksella ja pojat tienasivat taskurahaa kantamalla isiä kotiin baarista. Pasi Kauppi oli niitä harvoja, jotka lähtivät. Hän nousi vaneritehtaan varjosta Kauppakorkeakouluun ja eteni keskiportaan pomoksi Metsäjätti-nimiseen suuryhtiöön.

Nyt Pasin pitäisi irtisanoa vanhoja tuttuja, jotka ovat antaneet tehtaalle koko elämänsä. Kun liituraitamies Helsingistä kohtaa Törmälän jäärät ei paikallistuntemus auta: törmäys on väistämätön.

Metsäjätti on lempeän melankolinen romaani lihamurekkeella kasvatetuista pojista vuohenjuustolla maustetussa tehostamisen valtakunnassa. Neuvostoliitto kaatui, mutta Metallica elää.

Miika Nousiainen (s. 1973) on palkittu kotimainen kirjailija, jonka hauskat ja osuvasti kirjoitetut romaanit ovat menestyneet myös valkokankaalla ja teatterilavoilla.

"Tämä menee ehdottomasti suosikit-kategoriaan!" - Nenä kirjassa -blogi

"Luin Metsäjättiä nautinnolla ja ahmien enkä olisi halunnut jättää lukemista kesken hetkeksikään." - Kannesta kanteen -blogi

Oletko uusi Elisa Kirjassa?
Kuuntelet kirjan kätevästi puhelimella tai tabletilla. Tarvitset vain ilmaisen Elisa Kirja -sovelluksen ja maksuttomat tunnukset, jotka luot käden kääntessä kirjan lataamisen yhteydessä.

Nousiaisen menestysromaaneja:
Vadelmavenepakolainen (2007)
Maaninkavaara (2009)
Metsäjätti (2011)
Juurihoito (2016)
e-kirjaSaatavana myös E-kirjana
Tiedostomuoto: Äänikirja (MP3, vesileimattu)
Kategoria: Kaunokirjallisuus / Kotimainen kaunokirjallisuus
Kirjailija: Miika Nousiainen
Lukija: Aku Laitinen
Kustantaja: Otava
Äänikirjan julkaisuvuosi: 2017
Kirjan pituus: 6h 56min
Äänitiedostojen määrä: 11
Koko: 243Mt
ISBN: 9789511316602