Laila Hirvisaari - Minä, Katariina, äänikirja
 
Näyte 
 
6,90€
Äänikirja
Laila Hirvisaari

Minä, Katariina

3.592595
Keskiarvo: 3.6 (27 ääntä)
 
 

Finlandia-ehdokas 2011

Ei kukaan kysynyt, halusinko mennä naimisiin suuriruhtinas Pietarin kanssa. Halusinko ylipäätänsä mennä neljätoistavuotiaana naimisiin kenenkään kanssa! Ei kukaan kysynyt, haluanko vaihtaa uudeksi kotimaakseni Venäjän, tämän mystisen maan, jonka ihmisistä ja tavoista en tiennyt mitään. Minut pakotettiin jättämään taakseni jotakin sellaista, josta en toivu koskaan.

Loisteliaan hovin keskus, vaimo, äiti, rakastettu - Venäjän keisarinna Katariina II Suuri tekee tiliä kiihkeästä nuoruudestaan. Joidenkin asioiden muistaminen tekee kipeää! Uskomaton tahdonvoima nosti saksalaisen prinsessan Venäjän itsevaltiaaksi, mutta mikä oli hinta?

Laila Hirvisaari (s. 1938) tempaa lukijan 1700-luvun hovielämän juonitteluihin ja ylellisiin juhliin, mutta kuvaa koskettavasti myös niitä tuntoja, jotka ovat kaikille naisille yhteisiä asemasta ja aikakaudesta riippumatta.

"Laila Hirvisaari on kirjoittanut uransa kunnianhimoisimman ja ehkä myös henkilökohtaisimman teoksen. Minä, Katariina on suomalaisen historiallisen romaanin huippuja.” -Finlandia-palkintoraati

"Minun silmissäni Hirvisaari astui kirjailijana aivan uudelle tasolle tämän kirjan myötä. Finlandiaehdokkuus oli siis ehdottomasti ansaittu." - Amman lukuhetki -blogi

Muista myös:
Minä, Katariina (2011)
Me, Keisarinna (2013)

Kuuntelet kirjan kätevästi puhelimella tai tabletilla. Tarvitset vain ilmaisen Elisa Kirja -sovelluksen ja maksuttomat tunnukset, jotka luot käden käänteessä kirjan lataamisen yhteydessä.
e-kirjaSaatavana myös E-kirjana
Tiedostomuoto: Äänikirja (MP3, vesileimattu)
Kategoriat: Löytöjä 10€ ja alle / Kaunoa ja Kaunokirjallisuus
Kirjailija: Laila Hirvisaari
Lukija: Leena Pöysti
Kustantaja: Otava
Äänikirjan julkaisuvuosi: 2011
Kirjan pituus: 19h 51min
Äänitiedostojen määrä: 85
Koko: 432Mt
ISBN: 9789511257974

Arvostelut

pjant 29.11.2017
4

Mainio historiallinen romaani. Hirvisaaren on täytynyt todellakin perehtyä aiheeseen. Lukija on erinomainen.


pekkapeku815 06.01.2017
5

Leena Pöysti on paras kuulemani lukija! Ääni koukuttaa. Tarina vie mennessään ja sisältää todella paljon todellista historiaa ja kuvaa todella hyvin omaa aikaansa. Suosittelen Hirvisaaren muitakin teoksia, etenkin Vienan punainen kuu on koskettavan hyvä.


Tomipaalosmaa485 19.11.2016
5

Hieno ja tarkka historiallinen romaani, josta kuuli, että taustatyötä on tehty ja paljon. Vilisee tapahtumia, hahmoja ja seuraamuksia draamalla höystettynä, että välillä melkein epäilee kompastuuko omiin lukuisiin nyöreihinsä. Vaan ei tee niin. Palkitsee sellaisenkin kuuntelijan, joka ei muuten tämän kaltaisista kirjoista välitä, ainakin sivistävässä mielessä. Leena Pöysti on todellinen ässälukija, kiitos hänelle täydellisyyden kokonaistamisesta.


PennyPiste 09.02.2016
3

Leena Pöysti on loistava lukija, eikä kirjassakaan pahemmin ollut vikaa, vaikka en sen ihailijoihin lukeudukaan. Luulen, että Katariinan elämään tutustuneelle tarina antaisi enemmän, vaikka tarina fiktiota onkin.