Äänikirja
Sofi Oksanen

Norma

2.7
Keskiarvo: 2.7 (10 ääntä)
 
 

Pian kaikki tuntevat ainutlaatuisen Norma Rossin.

Laiturilla hän istui penkille, jolle äiti ei ollut istunut. Metro oli syöksynyt asemalle saman tien. Äiti oli viskannut penkin alle kengät ja käsilaukun, sitten hän oli ollut poissa.

Sofi Oksasen uutuusromaani on maaginen kertomus Normasta, joka joutuu vaaraan harvinaisten ominaisuuksiensa vuoksi. Norma kietoutuu petoksen ja paranoian verkkoon, josta hänen on pyristeltävä irti.

Tiedostomuoto: Äänikirja (MP3, vesileimattu)
Kategoria: Kaunokirjallisuus / Kotimainen kaunokirjallisuus
Kirjailija: Sofi Oksanen
Lukija: Leena Pöysti
Kustantaja: Like
Äänikirjan julkaisuvuosi: 2015
Kirjan pituus: 8h 5min
Äänitiedostojen määrä: 82
Koko: 294Mt
ISBN: 9789520113728

Arvostelut

yukifubuki574 13.09.2017
3

En olisi koskaan päätynyt lukemaan tällaista tarinaa ellei sitä olisi Sofi Oksasen nimellä minulle asti saatu. Monessakin mielessä olisi ollut suuri sääli, jos olisi jäänyt lukematta.

En oikein tiennyt taaskaan mitä itse tarinalta odottaa, mutta ohimennen näkemieni palautteiden ja arvostelujen pohjalta odotin jotain kummallista ja tylsää. Tarina on toki hieman hidastempoinen, mutta itselleni sen viehätys meni tuon ohi. Kirja tuntuu melkein toismaalliselta, vaikken ole varma oliko se Oksasen tarkoitus. Kun tarina lopulta päättyi, tuntui kuin olisin vähän huomaamattani katsonut jonkin mystisen elokuvan ja se oli kovin erilaista eskapismia kuin mitä kirjoista yleensä saa.

Jää kolmeen tähteen kun puolikkaita ei voi antaa (muutoin Puhdistus olisi 4,5 ja tämä 4, mutta haluan tehdä eron näiden teosten välillä. Suosittelen kirjaa silti edelleen ja vaikka pidin Puhdistuksesta enemmän, tämä saattaa silti olla se, jonka kuuntelen ensimmäisenä toiseen kertaan. Melkein ärsyttää kun en oikein osaa edes sanoa, että miksi.


Filbert 10.09.2016
2

Norma on erikoinen tarina, johon on sekoitettu historiaa, fantasiaa ja erilaista rikollisuutta. Teos poikkeaa täysin Oksasen aikaisemmasta tuotannosta ja on varmasti kirjailijalle kaikkein henkilökohtaisin. Rikoskirjaksi Normassa tapahtuu kovin vähän. Ja kun jännitystäkään Oksanen ei ole saanut liitettyä uutukaiseensa kuin nimeksi, niin Norma on ajoittain hyvinkin pitkästyttävä. Onneksi Leena Pöysti tekee eriomaisena lukijana jälleen niin hyvää työtä, että kuuntelija jaksaa ponnistella kirjan yllätykselliseen loppuun saakka.


paivielina 28.09.2015
1

Suuri pettymys,viitsiikö kuunnellakaan loppuun saakka.Aivan liian kallis