Äänikirja
Jari Tervo

Ohrana

3.0625
Keskiarvo: 3.1 (16 ääntä)
 
 

Vaikuttava suku- ja sotaromaani, jossa satakuusivuotias Attila Rahja muistelee perheensä ja Suomen kohtaloita Helsingin pommituksissa vuonna 1944.

Neuvostoliiton kaukotoimintailmavoimat pommittivat Helsinkiä kolmena yönä tammikuussa 1944. Nyt noista Suomen kohtalonhetkistä kertoo satakuusivuotias desantinmetsästäjä, ohranaksi kutsuttu Attila Rahja.

Rahja jäljittää palavassa ja sekasortoisessa Helsingissä rakastettuaan, maanpetturi Vilja Oljenpaloa. Samalla hän yrittää pelastaa Suomea Stalinilta, jonka nimeen Vilja Oljenpalo vannoo.

Ohrana on suku- ja sotaromaani, joka käsittelee Suomen itsenäisyyden ajan poliittista historiaa. Se jatkaa kirjailijan tuotannossa Myyrän aloittamaa linjaa.

Jari Tervo (s. 1959) on ollut maamme menestyksekkäimpiä ja uudistuskykyisimpiä kirjailijoita 1990-luvulta lähtien, jolloin hän julkaisi ensimmäisen romaaninsa Pohjan hovi.

"Ohranan vaikuttavimmaksi asiaksi nostaisin Helsingin pommitusten kuvauksen. Rahja liikkuu kaupungilla pommien putoillessa. Lukija näkee ja melkein kuulee ja haistaa räjähdykset ja tulipalot." - Tarukirja-blogi

Oletko uusi Elisa Kirjassa?
Kuuntelet kirjan kätevästi puhelimella tai tabletilla. Tarvitset vain ilmaisen Elisa Kirja -sovelluksen ja maksuttomat tunnukset, jotka luot käden kääntessä kirjan lataamisen yhteydessä.

Tervon romaanitrilogia:
Myyrä
Ohrana
Troikka
e-kirjaSaatavana myös E-kirjana
Tiedostomuoto: Äänikirja (MP3, vesileimattu)
Kategoriat: Kaunokirjallisuus / Kotimainen kaunokirjallisuus ja Löytöjä 10€ ja alle / Kaunoa
Kirjailija: Jari Tervo
Lukija: Veikko Honkanen
Kustantaja: WSOY
Äänikirjan julkaisuvuosi: 2006
Kirjan pituus: 14h 48min
Äänitiedostojen määrä: 69
Koko: 225Mt
ISBN: 9789510343319

Arvostelut

Tomipaalosmaa485 03.09.2017
3

Samaa tyyliä kuin Myyrä, jonka koin melko raskaaksi kuunnella läpi. Varmasti joku tästä tykkää enemmän, itselleni vakoojat, desantit ja hyppelevä, paikoin sekava etenemistyyli eivät oikein jaksaneet ottaa mukaansa. Mutta toisaalta Tervo on loistava kirjailija ja hänen verbaliikkaansa on nautittavaa, vaikka kirja kokonaisuutena ei aivan iskisikään.


karhu200748 19.03.2016
4

Kyllä Jari Tervo on kelpo kirjailija tämän kirjan olen jo ennen kuulut CD-versiona ja sen verran hyvät fiilikset jäi. että piti ostaa uudestaan nettiäänikirjana.
Pakko mainostaa sen verran, että kiinnostavin Tervon kirja Troikka on sitten ihan pakkokamaa - varsinkin kun se on kirja joka voisi ihan hyvin olla kuvaus todella tapahtuneesta ja historialliset seikat kirjassa ovat ihan autenttisia ja paikkansa pitävät miltei kaikki taustajutut historian kaaressa, mitä kerronta pitää sisällään. Pakko todeta, että Jari osaa viedä lukijan/ ja kertoja kuulijan ihan suoraan 1918 - 192? elämään niin realistyisesti, että on pakko todeta kirjailijan perehtyneen perinpohjaisesti siihen mitä kirjoittaa.

Lanseerataan uusi sana Tervomais-kummelistiseen tyyliin DOKUMENTAARISTA!


Killbert 26.11.2010
1

Meni pari kuukautta että jaksoin kuunnella loppuun. Lukija ei osaa eläytyä, mutta johtunee sekavasta tarinasta, joka poukkoulee, eikä välttämättä tiedä mitä ajetaan takaa. Ei edes viihteenä voi suositella.


RiKy 23.06.2010
5

Taitavasti kirjoitettu kirja.
Mielenkiintoiset henkilöhahmot ja historian siipien havina maustettuna huumorilla (joskus mustallakin) tekevät kirjasta niin upean että sen lukemista (kuuntelemista) ei vaan voi jättää kesken.

Upea kirja joka kaikkien kannattaa lukea, ette tule pettymään.


JuhaH 03.06.2010
4

Kirja ja tarina sinänsä todella hyvä. Tarinaa oli välillä hieman vaikea seurata jos joutui keskittymään liikenteeseen tai johonkin muuhun kuin kuuntelemiseen. TOimi kuitenkin pääsääntöisesti hyvin työmatkapyöräilyn piristäjän.

Lukijan ääni oli mielestäni hieman pitkästyttävä, tämä tietty mielipideasia :)