Äänikirja
Enni Mustonen

Parittomat - Järjen ja tunteen tarinoita

3.68
Keskiarvo: 3.7 (25 ääntä)
 
 

Suositun historiallisen romaanisarjan upea päätösosa

Luomuviljelijä Tommi Saarinen uurastaa Petäjäniemen kartanon mailla - niillä, jotka jätettiin suvulle torpparivapautuksen jälkeen Tommin isoisän äidin, Anna Sofian perintönä. Itsepäistä partasuuta ahdistelevat ilmastonmuutoksen riehaannuttamat säät, kasvitaudit ja tuholaiset, mutta myös kiristyvä EU-byrokratia, joka on juuri saanut uudet kasvot.

Paikalliseksi luomutarkastajaksi on pestattu vasta Brysselistä palannut agronomi Salla Hartikainen. Tarmokas nuori nainen ei kumarra herroja eikä hehtaareita - lieneekö topakkuus periytynyt hänen kansanedustajana vaikuttaneelta esiäidiltään Hilmalta.

Kesästä tulee ennennäkemättömän raju. Petäjäniemen peltojen tienoilla tunteita loukataan puolin ja toisin. Näyttää jo siltä, että joku jää auttamatta paripuoleksi.

Enni Mustosen rakastetut romaanit hurmaavat lukijansa erityisesti elävän historiallisen kuvauksensa ansiosta.

”Enni Mustonen osaa luoda lämminkatseista, dokumenttipohjaista ajankuvaa. Askareet ja tavat, mieli ja kieli punoutuvat mukana elettäväksi tarinaksi.” - Maaseudun tulevaisuus

Järjen ja tunteen tarinoita -sarja:
Nimettömät - Järjen ja tunteen tarinoita
Mustasukkaiset - Järjen ja tunteen tarinoita
Lipunkantajat - Järjen ja tunteen tarinoita
Sidotut - Järjen ja tunteen tarinoita
Parittomat - Järjen ja tunteen tarinoita

Kuuntelet kirjan kätevästi puhelimella tai vaikka tabletilla. Tarvitset vain ilmaisen Elisa Kirja -sovelluksen ja maksuttomat tunnukset, jotka luot käden käänteessä kirjan lataamisen yhteydessä.
e-kirjaSaatavana myös E-kirjana
Tiedostomuoto: Äänikirja (MP3, vesileimattu)
Kategoriat: Kaunokirjallisuus / Kotimainen kaunokirjallisuus ja Löytöjä 10€ ja alle / Kaunoa
Kirjailija: Enni Mustonen
Lukija: Erja Manto
Kustantaja: Otava
Äänikirjan julkaisuvuosi: 2009
Kirjan pituus: 7h 40min
Äänitiedostojen määrä: 46
Koko: 157Mt
ISBN: 9789511239949

Arvostelut

Tomipaalosmaa485 03.07.2017
2

Todella suuri pettymys. Lähes täysin irrallinen ja totaalisen turha "päätösosa" hienolle Järjen ja tunteen tarinoita sarjalle. Ajassa ollaan menty eteenpäin lähemmäs sata vuotta ja itsenäistyvän Suomen mielenkiintoiset ja tärkeät tapahtumat ja Helsingin kasvu on vaihtunut / katkaistu nykyaikaan, luomuviljelyyn(!) ja Bridget Jones ihmissuhdehömppään. Ei hyvä.


PennyPiste 14.06.2015
2

Aloitin tätä jatkona edellisille lukematta ja pomppaaminen ajassa noin reilusti eteenpäin oli melkoinen shokki. Toivuttuani tarina oli edelleen ihan ok, mutta jotenkin tuntui kuin kirjailijalta olisi loppunut sanottava. Erja Manto on loistava lukija!


tuikuu48 29.04.2015
3

Tämä viimeinen Parittomat oli jotekin....en osaa sanoa...niin läheisriippuvainen....alistuva, verrattuna aikaisempiin. Mies tehdään avuttomaksi, en tiedä onko oikea sana ja nainen pelastaa raasun. Korni. Ensimmäiset sarjasta, mahtavia. Erja Manto <3


Tarlee 15.02.2015
5

Erinomainen, maamme historiaa viihdyttävästi valottava kirjasarja Enni Mustoselta. Loistavaa, että saadaan äänikirjoissa kotimaisten dekkareiden ylitarjontaan vaihtelua!