David Lagercrantz - Se mikä ei tapa, äänikirja
 
Näyte 
 
Etu voimassa 24.9. asti
5,90€
21,90€
Äänikirja
David Lagercrantz

Se mikä ei tapa

3.25
Keskiarvo: 3.3 (68 ääntä)
 
 

Mikael Blomkvist ja Lisbeth Salander kohtaavat jälleen

Lisbeth Salanderilla on salaiset syynsä toimintaan. Siksi hän tekee uskaliaan hakkerihyökkäyksen ja ottaa riskejä joita yleensä kaihtaisi.

Pahat kielet väittävät, että Millenniumin toimittajan Mikael Blomkvistin ote on lipeämässä, mutta hän itse tietää olevansa vain kunnon skuupin tarpeessa. Eräänä myöhäisiltana Blomkvist saa puhelun Frans Balderilta, mieheltä, joka kuuluu tekoälytutkimuksen kovimpiin nimiin. Balderilla on tulenarkaa tietoa, ja hän kertoo olleensa yhteydessä nuoreen hakkerinaiseen, joka muistuttaa kovasti erästä Mikael Blomkvistin hyvin tuntemaa henkilöä.

David Lagercrantz (s. 1962) on ruotsalainen kirjailija ja journalisti, joka on julkaissut paitsi tietokirjoja, myös useita romaaneja. Poikkeusyksilöt, oman tiensä kulkijat ovat aina kiinnostaneet David Lagercrantzia. Maailmanmenestykseen ylsi kirjailijan muotokuva jalkapalloilija Zlatan Ibrahimovicista.

Kun Lagercrantzille ehdotettiin jatko-osan kirjoittamista Stieg Larssonin kirjasarjaan, hän tunsi aluksi rimakauhua, mutta innostui sitten ajatuksesta ja kiehtovista henkilöhahmoista. Se mikä ei tapa on kuitenkin itsenäinen romaani, joka jatkaa Stieg Larssonin luomien henkilöhahmojen pohjalta. Kirjailija itse sanoo: "Olisi naurettavaa matkia Larssonia, minä kirjoitin oman romaanini".

"Kauan mietin haluanko lukea kun kirjailia vaihtunut ,mutta kyllä kannatti sama jännitys kuin entisissäkin Salander tarinoissa." - Kirsti Halonen, Kirja.fi

"Ennakkoluulojeni sekä syvän Salander-rakkauteni takia lykkäsin tämän kirjan lukemista kauan. Nyt, kun lopultakin uskaltauduin tarttumaan kirjaan, yllätyin äärimmäisen positiivisesti. --- Luin kertaistumalta!" - Minea, Kirja.fi

Oletko uusi Elisa Kirjassa?
Kuuntelet kirjan kätevästi puhelimella tai vaikka tabletilla. Tarvitset vain ilmaisen Elisa Kirja -sovelluksen ja maksuttomat tunnukset, jotka luot kirjan lataamisen yhteydessä.

Muista myös Millennium-trilogia:
Miehet jotka vihaavat naisia
Tyttö joka leikki tulella
Pilvilinna joka romahti
e-kirjaSaatavana myös E-kirjana
Tiedostomuoto: Äänikirja (MP3, vesileimattu)
Kategoriat: Etuja, Kaunokirjallisuus / Käännetty kaunokirjallisuus, Dekkarit ja jännitys
Kirjailija: David Lagercrantz
Lukija: Jani Karvinen
Suomentaja: Outi Menna
Kustantaja: WSOY
Äänikirjan julkaisuvuosi: 2015
Kirjan pituus: 18h 18min
Äänitiedostojen määrä: 31
Koko: 633Mt
ISBN: 9789510413883

Arvostelut

lomaaop266 05.08.2017
1

En tiedä, onko kirja huono vai vain surkeasti suomennettu. Tekstissä käytetään liikaa "yli" sanoja kuten "samassa", " yhtäkkiä", "äkisti" jne. Yksityiskohtia selitetään liian tarkasti, eikä tiedoista ole mitään hyötyä kirjan juoneen. Välillä iskee ihan myötähäpeä lukijaa ja itse kirjaa kohtaan. Tuntuu, että se on kirjoitettu jotenkin yksinkertaiselle ihmiselle.
Sinnittelin kirjan loppuun, mutta en missään nimessä suosittele...menee Millenium trilogia pilalle, jos tämän siihen jatkoksi kuuntelee! Oli todella vaikea keskittyä tylsiin, turhien yksityiskohtien kuvailuun, jotka kestivät aivan liian kauan. Oman lisänsä huonoon kokemuksen tuovat viallinen mikrofoni ja melko huono lukija, jonka nieleskely oli todellakin ärsyttävää.
Vaikka kirja olisi missä alennuksessa, niin ei tarjoa vastinetta rahoille, eikä tosiaan kannata uhrata aikaa tähän!


Päivi H 03.07.2017
4

Yllättävän hyvä , vaikka kirjailija vaihtui. Piti otteessaan loppuun asti. Mielestäni lukija oli ihan Ok.
Jatkoa odotellessa.


karireinikainen9 01.06.2017
3

Arvioitaan parempi. Tuntuu savant-häiriöisten superosaaminen vähän yliampuvalta. Lukijalla karhea ääni, mutta siihenkin tottui ajan mittaan. Melko hyvä. Lopun perusteella helppo ennakoida jatko-osaa.


Muudi 06.03.2017
1

Ala-arvoinen lukija pilasi kehnohkon kirjan lopullisesti. Eniten häiritsivät lukijan maiskuttelut ja väärin äännetyt nimet. Tiukkaa teki kuunnella loppuun kun tallennetasokin oli heikko.


Pööö 22.02.2017
4

Yllätti positiivisesti, sen jälkeen kun oli lukenut pettyneitä arvioita.


BlackJudas 20.01.2017
2

Miten voi lukija pilata kirjan näin pahasti, en uskonut olevan mahdollista, ei tässä mitkään mikin vaihdot auta. Kirja muuten on ok.


AMR785 02.01.2017
4

Millenium-trilogia hipoi lajissaan täydellisyyttä, joten ei liene suurikaan yllätys, etteikö kirjailijan vaihtuminen muuttanut radikaalisti lähes kaikkea - mutta pidin myös tästä - osin siitäkin syystä, että joku rohkeni edes yrittää... mutta paheksun syvästi, ellei tästä tule trilogiaa.

PS. Lukija OK (ja mitä aiempiin kommentteihin tulee, mikin vaihto voi auttaa lukijan vaihtoa enemmän). ;-)


Modesty 30.06.2016
5

Mainio kirja, mutta lukijan äänekäs nieleskely lukiessa häiritsi toisinaan.


Hevaki 30.01.2016
1

Pettymys.

Kirja etenee hitaasti, tasapaksusti, tylsästi ja väsyttävästi, tuskin edes eteenpäin. Turhaa täytettä ja tarpeettomia yksityiskohtia - kirjan saisi karsittua puoleen alkuperäisestä menettämättä mitään.

Lukija erittäin huono, erityisesti dialogeissa häiritsevää sanojen/lauseiden painotusta joka oli kuin suomifilmistä.
Äänenlaadussa paljonkin toivomisen varaa (kuten monissa suomalaisissa äänikirjoissa).
Olisi saanut jäädä ostamatta.


karjri 09.12.2015
1

Huono lukija. Sopii paremmin lastenkirjoihin.
Kirja todella huono. Pilaa koko Millenium-sarjan.