Äänikirja
John Williams

Stoner

3.83582
Keskiarvo: 3.8 (67 ääntä)
 
 

"Jos haluat kokea tänään jotakin merkityksellistä, lue tämä kirja!"

William Stoner kasvaa Yhdysvaltojen Keskilännessä maatilan poikana, mutta hylkää juurensa ja elää hiljaista yliopistonopettajan elämää. Avioituminen parempiin piireihin ei tuo onnea ja yliopistomaailmassa hänet yritetään nujertaa.

John Williams kuvaa mestarillisen eleettömästi elämässään pettyvän miehen tuntoja, rakkautta työtä ja kirjallisuutta kohtaan, sekä hauraita onnen hetkiä. Syvän inhimillinen tarina koskettaa armottoman täsmällisellä kuvauksellaan ja hieno ajankuva kantaa nykypäivään. Williams kuvaa yhden ihmisen elämän, ei enempää eikä vähempää, mutta tekee sen vakuuttavan viisaasti.

John Williams (1922-1994) omisti elämänsä lukemiselle, kirjoittamiselle ja opettamiselle. Alunperin vuonna 1965 ilmestynyt Stoner ei herättänyt aikanaan suurta huomiota, romaanin mestarillisuus keksittiin vasta vähitellen. Vuonna 2006 kirja sai viimein uuden elämän ja tällä kertaa tarina hurmasi sekä kriitikot että lukijat. Tänä päivänä palkittu romaani on yksi kehutuimpia aikoihin.

"...niin syvästi liikuttava, että se salpaa henkesi." - The New York Times

"Kaunis ja koskettava romaani, yhtä laaja, intiimi ja salaperäinen kuin elämä itse." - Kirjailija Geoff Dyer

"Jotkut kirjat iskevät sieluun kuin kivi. Osuma on niin tarkka, että tajuan kohdanneeni jotakin, joka ei ole pelkkää kirjallisuutta vaan jotain monin kerroin enemmän. --- Jos haluat kokea tänään jotain merkityksellistä, lue tämä kirja!" - Kaisa Reetta T:n blogi

"Tätä romaania ei ole turhaan hehkutettu. Stoner heittää bensaa lukuhalun liekkeihin. Se sytyttää intohimon." - Reader why did I marry him? -blogin Omppu

Suomenkielinen käännös: Ilkka Rekiaro

e-kirjaSaatavana myös E-kirjana
Tiedostomuoto: Äänikirja (MP3, vesileimattu)
Kategoria: Kaunokirjallisuus / Käännetty kaunokirjallisuus
Kirjailija: John Williams
Lukija: Jukka Pitkänen
Kustantaja: Bazar
Äänikirjan julkaisuvuosi: 2015
Kirjan pituus: 10h 35min
Äänitiedostojen määrä: 18
Koko: 366Mt
ISBN: 978-952-279-257-0

Arvostelut

Ziggy7 05.05.2017
5

Hyvä kirja. Lukija on hyvä.


jAhl 22.04.2017
3

Kauan sitten aloitin tämän kuuntelun, mutta jostain syystä jouduin erilleen enkä ole saanut aloitettua uudelleen. Tuntuu jotenkin vaikealta aloittaa ja päästä takaisin siihen tilaan jossa tämä oli miellyttävää kaikessa vaikeudessaan. Mutta ehdottomasti vien tämän vielä loppuun, ehkä uudelleen alusta alkaen.


BlackJudas 20.01.2017
4

Loistava kirja, lukija mahtava, suosittelen.


protoni 18.12.2016
4

Mahtava ja todella taitavasti kirjoitettu teos! Erittäin laadukasta kirjoitusta ja mahtavaa ajankuvaa! Sisällöltään ei riittävän toiminnallista minun makuuni mutta oiva kuunteluelämys.


Hämis 07.12.2016
1

Äidinkielen opettajat varmasti rakastaisivat tätä romaania - täynnä vaikeaselkoisia sivistyssanoja ja lauserakenteita, joka tekee kuuntelusta tuskallista. Hidas, vaikeaselkoinen... melkoinen taistelu että jaksoin kuunnella loppuun


Tomipaalosmaa485 16.11.2016
2

Pienimuotoinen, hidas, tylsä, kielellisesti köyhä ja ilmaisultaan suppea, kuten Stonerin oma elämä. A book about nobody doing nothing.


tukia764 01.11.2016
4

Erinomainen.
Vaikea tyytyä laskevaan tendenssiin, kun odottaa happy endiä


stuomi 31.10.2016
5

Aivan ihana kirja. Kuin pieni helmi. Ja ainoa oikea lukija tälle kirjalle on Jukka Pitkänen.


Usvasinikka 30.09.2016
3

Jotenkin unenomainen kohtalonuskoinen kirja. Melkein raivostutti kun päähenkilö vain meni minne tuuli vei eikä tehnyt niinkuin olisi halunnut.


SiKaSu 03.09.2016
5

Imaisi heti mukaansa ja oli nautinnollista kuunneltavaa vaikkakin hieman surullinen. Jäi mietityttämään vielä useaksi päiväksi kuuntelun jälkeen. Hyvä lukija.