Ari Räty - Syyskuun viimeinen, äänikirja
 
Äänikirja
Ari Räty

Syyskuun viimeinen

2.75
Keskiarvo: 2.8 (8 ääntä)
 
 

Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkintoehdokas 2017

Vangitseva esikoisdekkari! Hätkähdyttävän intensiivinen psykologinen rikosromaani lapsuuden lopusta ja rikoksesta joka ei vanhene koskaan.

Syyskuu, Komo, Piezo, Lehtola ja Edi. Viisi poikaa, viidestä erilaisesta perheestä. Ja yksi ruumis, heinikossa makaava luokkatoverin isosisko, jonka pojat löytävät lintsatessaan liikuntatunnilta. Sen jälkeen mikään ei palaa enää ennalleen.

Vuosia myöhemmin löytyy jälleen tytön ruumis. Tällä kertaa rikospaikalle saapuu ensimmäisten joukossa ylikomisario Eskelinen, joka saa kollegaltaan tehtäväksi selvittää, onko tapauksella mahdollisesti yhteyttä aiempiin vastaaviin surmatöihin.

Penkoessaan vanhoja tutkintamateriaaleja, Eskelinen törmää paitsi Syyskuun nimeen, myös siihen, että jotkut ovat valmiita mihin tahansa taatakseen, että murhat jäävät ikuisesti selvittämättä.

Ari Räty (s. 1968) on suomalainen esikoiskirjailija, jonka ensimmäinen dekkari Syyskuun viimeinen on saanut sekä lukijoilta että kriitikoilta ylistävän vastaanoton.

"Tällaista olemassaolon perusteisiin iskevää tyrmäysannosta kukaan ei voi kirjoittaa joka vuosi. Harvinainen tapaus on tässä nyt." - Helsingin Sanomat

"Puhuttelevan inhimillinen, karuudessaan jopa runollinen Syyskuun viimeinen, on yksi juuri vaihtuneen vuoden yllättäjistä. Kirja antaa uuden merkityksen sanalle lojaalisuus. Dekkarihirmut, olkaa valmiina!" - Rakkaudesta kirjoihin -blogi

"Sain psykologisen rikosromaanin joka veti minua puoleensa silloinkin kun laskin kirjan käsistäni. Syyskuun viimeinen on piinaavaa jännitystä ja toinen toistaan kiinnostavimpia henkilöhahmoja. " - Lukutoukan kulttuuriblogi

Oletko uusi Elisa Kirjassa?
Kuuntelet kirjan kätevästi puhelimella tai tabletilla. Tarvitset vain ilmaisen Elisa Kirja -sovelluksen ja maksuttomat tunnukset, jotka luot käden käänteessä kirjan lataamisen yhteydessä.

e-kirjaSaatavana myös E-kirjana
Tiedostomuoto: Äänikirja (MP3, vesileimattu)
Kategoriat: Kaunokirjallisuus / Kotimainen kaunokirjallisuus, Dekkarit ja jännitys
Kirjailija: Ari Räty
Lukija: Jari Nissinen
Kustantaja: Tammi
Äänikirjan julkaisuvuosi: 2016
Kirjan pituus: 10h 35min
Äänitiedostojen määrä: 27
Koko: 369Mt
ISBN: 9789513195373

Arvostelut

ratyti 10.12.2017
3

Erilainen dekkari, perusjuonen lisäksi monta melenkiintoista minitarinaa nuorten ihmisten näkökulmasta.
Erikoiseen lukutyyliinkin tottui jossain määrin.


juhasulosaari858 27.11.2017
1

Kirja kuunneltava, mutta oli viimeinen kirja minulla, jonka lukee Jari Nissinen. Kaveri luki kuin vammaisille uutisia.


jamppa 04.08.2017
2

Kirja ihan ok, olisi ehkä ollut parempikin jos sitä olisi lukenut joku muu. Tämän lukijan kannattaisi siirtyä uutistenlukijaksi


AnitaK 21.03.2017
4

Tämä oli tarjouksessa, nappivalinta. Toivottavasti saamme lisää. Myöskin miellyttävä lukija, jota olisin kuunnellut pitempäänkin.


zztappi 20.03.2017
5

Lupaava aloitus dekkaristilta. Tuli mieleen elokuva, joka kertoi lapsuuden lopusta. Lukijan lakoninen tyyli sopi kuin coltti westerniin.


Janezki777 17.03.2017
0

En antanut tähtiä kun en ole kokonaan kuunnellut. Arvostellaan sitten loppuun kun kirja on joskus kuunneltu. Puuduttava lukija sai aikaan tämän. On kuin olisi kuunnellut selkokielisiä uutisia. Äänestä päätellen saattaa lukeakin niitä.


suomalainen 14.03.2017
4

Hyvä oli koska tapahtui eri aikoina ja vuosina ja oli jännitystä. Poliisit oli sopivasti inhottavia. Hyvä lukija sopi kirjaan.


Päivi H 03.02.2017
2

Kyllähän tämän kuunteli, mutta ei ollut mikään psykologinen intensiivinen jännäri. Paikoin pitkästyttävä eikä lukijakaan saanut tarinaa heräämään.


Stvini 02.02.2017
0

Ei minun mieleiseni kirja, jotenkin junnaava ja missään vaiheessa en lähtenyt mukaan kerrontaan johon kyllä vaikutti myöskin lukija. En suosittele.


paloty 01.02.2017
1

Sekava ja epäuskottava tarina minun mielestäni. Henkilöhahmot jäivät vajaiksi. En pitänyt myöskään lukijan tylsähköstä tavasta lukea ilmeettömästi. Psykologista jännitystä en tästä kyllä löytänyt mitenkään. Loppuratkaisukin oli tylsääkin tylsempi. En ikävä kyllä voi suositella :(