Äänikirja
Paulo Coelho

Vakooja

4
Keskiarvo: 4 (3 ääntä)
 
 

Historian kuuluisimman vakoojan, Mata Harin tarina

”Hänen ainoa rikoksensa oli, että hän oli vapaa ja itsenäinen nainen.”

Näyttelijä, tanssija, kurtisaani ja Pariisin elegantein nainen – Mata Hari (1876–1917) oli tätä kaikkea. Hän herätti pahennusta ja mustasukkaisuutta ranskalaisen ylimystön piirissä, tapasi aikansa kuuluisuuksia kuten Sigmund Freudin, Pablo Picasson ja Amadeo Modiglianin, ja koki traagisen kohtalon ensimmäisen maailmansodan pyörteissä.

Uudessa romaanissaan Paulo Coelho kertoo historian kuuluisimman vakoojan Mata Harin tarinan. Se perustuu mahdollisimman pitkälle tositapahtumiin ja kuvaa Mata Harin eksoottisen elämän vaiheet, jotka sisälsivät runsaasti koettelemuksia ja kärsimystä mutta myös ainutlaatuisia hetkiä, joista tuli osa historiaa.

Mata Hari etsi omaa totuuttaan, identiteettiään ja halusi rikkoa sovinnaisuuden rajoja. Hän toteaa kirjassa: ”En tiedä muistetaanko minut joskus tulevaisuudessa, mutta jos niin käy, en halua että minua koskaan pidetään uhrina vaan ihmisenä, joka astui rohkeasti eteenpäin ja maksoi siitä vaaditun hinnan pelotta."

Paulo Coelho (s. 1947) on kansainvälinen ilmiö ja yksi maailman suosituimmista kirjailijoista. Hänen kirjojaan on julkaistu jo yli 80 kielellä 170 maassa, ja myyty yhteensä yli 165 miljoonaa kappaletta.

"Vakooja on nopealukuinen ja vaikuttava teos naisesta, joka eli väärään aikaan. Viihdyin Coelhon seurassa hyvin." - Ullan luetut kirjat -blogi

"Vakooja jättää Mata Harin kohtalon kyllä pyörimään mieleen aika voimakkaasti. Aika traagisen kohtalonhan tuo erityinen nainen koki." - Järjellä ja tunteella -blogi

Oletko uusi Elisa Kirjassa?
Kuuntelet kirjan kätevästi puhelimella tai tabletilla. Tarvitset vain ilmaisen Elisa Kirja -sovelluksen ja maksuttomat tunnukset, jotka luot käden käänteessä kirjan lataamisen yhteydessä.

e-kirjaSaatavana myös E-kirjana
Tiedostomuoto: Äänikirja (MP3, vesileimattu)
Kategoria: Kaunokirjallisuus / Käännetty kaunokirjallisuus
Kirjailija: Paulo Coelho
Lukija: Sanna Majuri
Kustantaja: Bazar
Äänikirjan julkaisuvuosi: 2016
Kirjan pituus: 3h 54min
Äänitiedostojen määrä: 30
Koko: 140Mt
ISBN: 9789522794338

Arvostelut

richardthil200 17.10.2017
1

Hyvä lukija mutta kirja lyhyt ja sekava. Ihan kuin keskikappale olisi poisleikattu.


Mjelle 29.05.2017
5

Pidin todella paljon, vaikkei tässä mitään sinänsä ihmeellistä, uutta tai maailmankuvaa muuttavaa ollutkaan. Erityisen ilahtunut olin lukijasta, jota oli miellyttävä kuunnella ja joka äänsi ranskaa minun korvaani erinomaisesti.