Kertomus siitä, kuinka entinen vihreätukkainen punkkari heittäytyy vuodeksi herrasmieskouluun ja opettelee miehisiä hyveitä.
"Sä oot kyllä niin kaukana herrasmiehestä kuin olla voi!" - vaimo
Sana herrasmies loihtii monelle kuvan vanhanaikaisesta, ylipukeutuneesta tylsimyksestä, joka avaa oven naiselle tai tuottaa tälle pettymyksen olemalla yrittämättä mitään. Kirjailija, joka on tottunut näyttämään keskisormea niin käytöstavoille, kuin kaikelle muullekin porvarilliselle hapatukselle, päättää kasvattaa lapsensa paremmille tavoille. Niinpä hänen pitää ensin oppia itse herrasmieheksi.
Joonas Konstig laittaa itsensä likoon harjoittelemalla vuoden verran herrasmiehen taitoja ratsastuksesta rugbyyn, etikettikoulutuksesta hyväntekeväisyyteen. Herrasmies-tripillään Konstig etsii myös vastauksia jo antiikin filosofien kysymyksiin: Millainen on hyvä ihminen? Kuinka elää?
Joonas Konstig (s. 1977) on espoolainen kirjailija ja kouluttaja. Hän on voittanut Kalle Päätalo -palkinnon romaanillaan Kaikki on sanottu . Konstig on tullut tunnetuksi myös ruoka-aiheisista kirjoituksistaan.
"Joonas Konstig kyllästyi yksivuotiaan kiukuttelua muistuttavaan käytökseensä, ja päätti ryhtyä opiskelemaan herrasmieheksi – lopputuloksena kirja joka jokaisen miehen kannattaisi lukea." – Helsingin Sanomat
"Kirja on viisas ja siitä oppii sukupuoleen katsomatta. Ja ennen muuta oppii katsomaan omaa käyttäytymistä punniten, sillä itsestään muutoksessa tulee aloittaa." – Annelin kirjoissa -blogi
"Tämän kirjan hotkaisin innoissani!" – Lukuneuvoja-blogi