Ruusuvuori - Yksi näistä pienimmistä, äänikirja
 
Näyte 
 
19,90€
Äänikirja
Ruusuvuori

Yksi näistä pienimmistä

2.333335
Keskiarvo: 2.3 (3 ääntä)
 
 

Uusi kotimainen jännityssarja alkaa!

"Jeesuksen veressä ja nimessä ovat syntisi anteeksiannetut"

Yksinäisyyteen voi tottua, jos sen on itse valinnut. Näin ajattelee karaokeen ja sikareihin mieltynyt pastori Janne Dunder, joka on vaihtanut uran maailmalla pestiin Kemin seurakunnassa.

Saara Julin on lastenpsykiatri, joka vietettyään viisi vuotta yksityisen lääkäriaseman johdossa päättää karistaa etelän pölyt jaloistaan ja muuttaa pohjoiseen hevostilalle. Samalla hän voisi olla lähellä Laila-siskoaan, seittimäisen lestadiolaisyhteisön keskellä elävää itsellistä naista.

Lailalla ei tunnu olevan kaikki hyvin. Hänen ympärillään häärii salaperäinen mies, joka on luvannut kouluttaa Lailan Seppo-lemmikistä jälkikoiran, mutta rääkännyt eläinparkaa. Onko takana jotakin vielä kivuliaampaa?

Dunder ja Julin päättävät jäädä paikkakunnalle tarkkailemaan tilannetta. Yhdessä he törmäävät vaikenemisen verkkoon, yhteisöä kun pyörittävät vanhat viisaat, jotka ovat omaksuneet Jeesukselta luvan antaa yhteisön jäsenille sovituksen.

Yksi näistä pienimmistä kertoo teoista, joita ihminen ei voi antaa anteeksi. Jännitysromaani aloittaa uuden Lapponia-trillerisarjan, jossa käsitellään ihmisten kaltoin kohtelua, rikoksia ja uhriutumista.

Ruusuvuori kirjailijanimen takaa löytyy Juha Ruusuvuori, kirjallisuuden palkittu ammattilainen, sekä hänen vaimonsa Ulla Ylisirniö-Ruusuvuori, joka on lastenpsykiatrian erikoislääkäri.

"Ravisteleva kuvaus vanhoillislestadiolaisuuden vaikenemisen kulttuurista, pedofiliasta ja insestistä." - Veijo Hietala, Turun Sanomat

Oletko uusi Elisa Kirjassa?
Kuuntelet kirjan kätevästi puhelimella tai tabletilla. Tarvitset vain ilmaisen Elisa Kirja -sovelluksen ja maksuttomat tunnukset, jotka luot käden käänteessä kirjan lataamisen yhteydessä.

e-kirjaSaatavana myös E-kirjana
Tiedostomuoto: Äänikirja (MP3, vesileimattu)
Kategoria: Dekkarit, jännitys
Kirjailija: Ruusuvuori
Lukija: Aku Laitinen
Kustantaja: WSOY
Äänikirjan julkaisuvuosi: 2017
Kirjan pituus: 10h 42min
Äänitiedostojen määrä: 137
Koko: 391Mt
ISBN: 9789510426654

Arvostelut

ilosaari 12 16.05.2017
3

hetkittäin milenkiintoinen .


PennyPiste 07.04.2017
2

Tuntui, että kirja sisälsi paljon kaikkea epäolennaista. Jouduin kuuntelemaan kirjan uudestaan, kun kirja loppui, koska luulin, että olin huomaamattani antanut jotain tärkeää mennä ohi. Uudestaan kuunneltuani selvisi, ettei mitään tärkeää ollut, vain paljon tyhjän jaaritusta.Juoni ja se, mitä kirjalla haluttiin sanoa, ei olisi riittänyt kokonaiseksi romaaniksi.Psykologiakin jäi melko pinnalliseksi.
Eniten minua häiritsi kuitenkin lestadiolaisuutta osoitteleva tyyli. Aihe nostattaa luonnollisesti tunteita, mutta kiihkottomuus olisi mielestäni ollut paikallaan. Hädin tuskin kerran jaksettiin mainita, että onhan niissä lestadiolaisperheissä varmaan ihan tavallisiakin ihmisiä, mutta pääasiassa asia esitettiin niin, että kyseessä on uskonnosta johtuva ongelma.


AMR785 09.03.2017
2

Ensikuulemalta kotimainen kokeilu skandinaavisen inhorealistisessa genressä, olematta kuitenkaan dekkari.
Juonellisesti tyylisuunnalleen "uskollista", muttei (ainakaan vielä) erityisen syvää tai hiottua. Kerronnallisesti ajoittain kompuroi (vaan ehkä vielä kävelemään oppii - sarjaahan tästä näemmä oltiin tekemässä?). Toisinaan innostuu selittämään tylsyyteen asti, välillä ajautuu harhapoluille, kertomatta jää monikin asia.
Kai aika näyttää, näkeekö seuraavaa kevättä.