Kaisa Haatanen - Ylipainolisämaksu, äänikirja
 
Näyte 
 
19,90€
Äänikirja
Kaisa Haatanen

Ylipainolisämaksu

0
 
 

Takuuvarma annos nauruterapiaa

"Elämä voi muistuttaa meikkipussia, mutta vuorenvarmasti elämä on matka."

Erään Tove Janssonin novellikokoelman nimi on 'Kevyt kantamus', mikä on ajatuksena kaunis ja ilmava, mutta ikävä kyllä epärealistinen. Elämä on matka, jossa kantamukset ovat sitä luokkaa, että sanavarastossa on syytä olla YLIPAINOLISÄMAKSU.

Kun Tytti Karakoski matkustaa, matka voi suuntautua lapsuuden hiekkalaatikolle, jossa naapurin Tommi oli toivottoman tylsää leikkiseuraa. Matka voi viedä vieläkin kauemmaksi. Vuoteen 1968, jolloin toisen naapuritalon Wolfgang 3 v. opetti Tyttiä pissaamaan seisaaltaan.

Tytti voi toki tehdä matkan myös tulevaisuuteen. Sellaiseen tulevaisuuteen, jossa hän haluaisi elää. Tai ei missään tapauksessa haluaisi.

Matkat ovat tutkimusmatkoja itseen ja vieraitten ihmisten töllötystä katukahvilassa aurinkolasien takaa. Oman paikan etsimistä lahden tuolla puolen tai Torniossa. Tutun löytämistä vieraassa, vieraan kohtaamista tutussa. Sen muistamista, että rintaliivien kaarituet piipittävät aina turvatarkastuksessa.

Ja ylipainolisämaksu on aina maksettava, kun käsketään. Siitä ei voi puhua itseään irti.

Kaisa Haatanen (s. 1966) on helsinkiläinen kustannuspäällikkö. Hän on vanhapiika, esikoinen ja isosisko, ei erityisen ruma eikä erityisen kaunis, tukeva mutta isorintainen kirjailija.

"Ylipainolisämaksu on kyllä viiden tähden kirja. Se tulee pysymään hyllyssäni, sillä tämä on kirja johon voin palata silloin kun on paha mieli ja haluaisi lukea jotain hauskaa." - Lukutoukan kulttuuriblogi

Oletko uusi Elisa Kirjassa?
Kuuntelet kirjan kätevästi puhelimella tai tabletilla. Tarvitset vain ilmaisen Elisa Kirja -sovelluksen ja maksuttomat tunnukset, jotka luot käden käänteessä kirjan lataamisen yhteydessä.

Muista myös:
Meikkipussin pohjalta
e-kirjaSaatavana myös E-kirjana
Tiedostomuoto: Äänikirja (MP3, vesileimattu)
Kategoriat: Kaunokirjallisuus / Kotimainen kaunokirjallisuus ja Kaunokirjallisuus / Huumori
Kirjailija: Kaisa Haatanen
Lukija: Krista Putkonen-Örn
Kustantaja: Johnny Kniga
Äänikirjan julkaisuvuosi: 2016
Kirjan pituus: 3h 36min
Äänitiedostojen määrä: 47
Koko: 149Mt
ISBN: 9789510422632