E-kirja
Arundhati Roy

Äärimmäisen onnen ministeriö

1.5
Keskiarvo: 1.5 (2 ääntä)
 
 

Äärimmäisen onnen ministeriö vie lukijansa hurjalle matkalle: Delhin ahtaista kortteleista kimaltaviin ostosparatiiseihin ja edelleen Kashmirin lumisille vuorille ja kauniisiin laaksoihin, missä sota on rauhaa ja rauha sotaa.

Anjum, joka ennen oli Aftab, käy taloksi yhdelle kaupungin hautausmaista. Lapsi löytyy roskiin kapaloituna jalkakäytävältä keskiyön jälkeen, eikä kukaan tiedä, mistä se on tullut. Arvoituksellinen Tilo on yhtä aikaa läsnä ja poissa niiden kolmen miehen elämässä, jotka ovat häntä rakastaneet.

Arundhati Royn hartaasti odotettu toinen romaani on unohtumaton rakkaustarina ja ärhäkkä kannanotto.

Arundhati Roy (s. 1959) on intialainen kirjailija ja kansalaisaktivisti. Hänen esikoisromaaninsa Joutavuuksien jumala (1997) sai Booker-palkinnon. Hän on julkaissut myös useita esseekokoelmia, joissa hän käsittelee monia samoja aiheita kuin toisessa romaanissaan Äärimmäisen onnen ministeriö.

"Arundhati Royn esikois­romaani Joutavuuksien jumala (The God of Small Things, 1997) on nykykirjallisuuden rakastetuimpia teoksia. Nyt ilmestynyt toinen romaani, Äärimmäisen onnen ministeriö (The Ministry of Utmost Happiness), onkin näin ollen varmasti nykykirjallisuuden odotetuimpia teoksia."
- Helsingin Sanomat

"Romaani on toivon ja surun monisäikeinen kudos, jonka pirstaleisen rakenteen hahmottaa vasta, kun on lukenut kirjan kokonaan."
- Etelä-Suomen Sanomat

Oletko uusi Elisa Kirjassa?
Luet kirjan kätevästi tabletilla tai vaikka puhelimella. Tarvitset vain ilmaisen Elisa Kirja -sovelluksen ja maksuttomat tunnukset, jotka luot käden käänteessä kirjan lataamisen yhteydessä.

Tiedostomuoto: E-kirja (EPUB, vesileimattu)
Kategoria: Kaunokirjallisuus / Käännetty kaunokirjallisuus
Kirjailija: Arundhati Roy
Suomentaja: Hanna Tarkka
Kustantaja: Otava
E-kirjan julkaisuvuosi: 2017
Sivumäärä: 366
ISBN: 9789511317289

Arvostelut

AIA 14.11.2017
1

Erittäin sekava, juonesta ei tahdo saada millään kiinni. Henkilögalleria on myös sekava. Taitaa jäädä kesken.


Aidal 13.11.2017
2

Odotin paljon, koska edellinen kirja oli niin hyvä. Kirjoitus on sujuvaa, mutta se hyppii niin että on vaikea pysyä mukana. Ihmiset ja ajat menivät sekaisin ja jutun juoni katosi sitä myötä. Harvoin kirja jää kesken, mutta nyt jäi.