E-kirja
Hanna Markuksela ja Varpu Tavi

Aidon kauneuden metsästäjät

4
Keskiarvo: 4 (4 ääntä)
 
 

Kaikenikäiset naiset ovat nykykulttuurissa hyvin alttiita minä- ja kehonkuvan häiriöille, jotka pahimmillaan johtavat itsetuhoiseen käyttäytymiseen ja syömishäiriöihin. Ulkonäköpaineet vain kovenevat koko ajan, ja standardikauneudesta poikkeavia pilkataan yhä armottomammin.
Aidon kauneuden metsästäjät kertoo puoli vuotta kestäneestä projektista, jossa kahdeksaa naista valmennettiin terveempään, kauniimpaan ja itsetuntoisempaan elämään. Projektin päämääränä oli rakentaa positiivisia malleja, työkaluja ja toimintatapoja, joilla minä- ja kehonkuvan vääristymiin voidaan puuttua jo ennen kuin tilanne riistäytyy pahemmaksi. Tavoitteena oli naisten terveen kehonkuvan löytäminen ja pysyvien terveystapojen omaksuminen.
Jokaisella naisella on oikeus toteutua omana itsenään, itsensä näköisesti ja kokoisesti. Terveet elämäntavat vahvistavat itseluottamusta ja parantavat ulkonäköä, mutta niiden tarkoitus ei ole lisätä pakkomielteistä ahdistusta. Rennommalla otteella ruokavalioon ja liikuntaan, ja ennen kaikkea armollisemmalla suhtautumisella omaan itseen, saavutetaan parempia tuloksia niin henkisesti kuin fyysisestikin.
Tämä kirja on raportti projektistamme ja samalla opas kaikille teille, jotka haluatte löytää piilevän kauneutenne ja energisen elämäntavan.

"Minua on kiusattu muodoistani ja finneistä, ja kiharoista hiuksistani, niistä johtuu ehkä huono itsetuntoni." Fanny, 14 v.
"Näitä näppylöitä on pitänyt usein piilotella." Lydia, 19 v.
"Kaksi peräkkäistä raskautta sekä nopea laihtuminen muuttivat vatsani puolityhjäksi jalkapalloksi." Heidi, 28 v.
"Laihan ihmisen painoa tuntuu olevan sopivaa kommentoida tavoilla, jotka ylipainosta puhuttaessa koettaisiin todella loukkaaviksi." Aino, 28 v.
"Minulla on ollut aikoinaan hyvin ristiriitainen kehonkuva ja suhde muuhunkin ulkoiseen olemukseeni." Hanna, 32 v.
"Jouduin sairauden vuoksi syömään lääkkeitä, jotka lihottivat minua yhteensä yli 50 kg." Elina, 33 v.
"Kroppani näyttää siltä kuin olisi haulikolla ammuttu ja vähän moralla tuikattu." Johanna, 40 v.
"En ole koskaan oppinut pitämään ulkonäöstäni, peili on ollut viholliseni puntarin ohella." Katrianna, 47 v.
"Olen viime aikoina havainnut itsessäni ensimmäisiä oireita vanhenemisen pelosta." Varpu, 54 v.

Tiedostomuoto: E-kirja (EPUB, vesileimattu)
Kategoria: Tietokirjat / Terveys, hyvinvointi
Kirjailijat: Hanna Markuksela ja Varpu Tavi
Kustantaja: my.book
E-kirjan julkaisuvuosi: 2013
Sivumäärä: 123
ISBN: 9789526796116

Arvostelut

EijaKoo 11.10.2013
5

Pidin kirjassa eniten naisten omista tarinoista projektin alkaessa, jatkuessa ja loputtua. Erityisesti kosketti Johannan hirtehishuumorinen kuvaus itsestään ja kova lopputsemppaus. Mainokset eivät minua häriinneet, jo esipuheessa sanottiin ihan selvästi, että kirjassa tuodaan esiin firmat, jotka sponsoroivat projektia, ja että jokaisen omassa valinnassa on, mitä tuotteita käyttää vai käyttääkö mitään. Ja joku syy kai huippuhalpaan kirjan hintaan on? En ole E-kirjoissa euron hintaisia aiemmin nähnyt. Minusta näitä aidon kauneuden metsästysprojekteja pitäisi jatkaa laajemmin, ja jatkossa rahoitus voisi tulla vaikka THL:ltä tai sosiaali- ja terveysministeriöltä. Työssäni näen, miten pahoinvoivia nuoret naiset nykyisin ovat, kaikkien ulkonäkö- ja suorituspaineiden keskellä. Ja näistä epävarmoista ja ahdistuneista nuorista naisista kasvaa epävarmoja ja ahdistuneita aikuisia naisia. Lisää aidon kauneuden metsästysprojekteja!


Miljoona79 27.09.2013
2

Kirjan olisi voinut tiivistää paljon lyhyemmäksi.
Sisällä oli paljon hyvää tietoa, perusteltua faktaa ja selitetty asioita.
Mutta kaikki mainonta, jota koko ajan painotettiin, että ei ole mainontaa, oli raskasta. Sivukaupalla sai hyppiä koko ajan yli, kun lueteltiin ja lueteltiin eri tuotteita, mitä osallistujat käyttivät.