E-kirja
Stephen Hawking

Ajan lyhyt historia

4.02857
Keskiarvo: 4 (35 ääntä)
 
 

Alkuräjähdyksestä mustiin aukkoihin! Aikamme kuuluisin fyysikko kertoo pääteoksessaan seikkaperäisesti, miten nykyinen maailmankuvamme on muodostunut.

Stephen W. Hawking on vuosisatamme merkittävimpiä tiedemiehiä. Ajan lyhyen historian Hawking kirjoitti meille tavallisille ihmisille, jotta mekin voisimme perehtyä tieteen nykyisiin käsityksiin ajan luonteesta ja maailmankaikkeuden rakenteesta. Hawking kertoo seikkaperäisesti, miten nykyinen maailmankuvamme on kehittynyt aiempien käsitysten pohjalta yhä täydellisemmäksi ja samalla pääsemme tutustumaan huippututkijan ajatuksenkulkuihin.

Hawking johdattelee lukijan syvän avaruuden kaukaisiin galakseihin ja mustiin aukkoihin. Samalla tutustumme myös äärimmäisen pienten kvarkkien ”makuihin” ja ”väreihin”, antimateriaan, hiukkasten spineihin ja erityyppisten aikojen erilaisiin suuntiin – ja kuin huomaamatta olemme tempautuneet tähän kiehtovaan maailmaan.

Yksi Hawkingin hätkähdyttävistä päätelmistä on, että ”reunaton” maailmankaikkeuden malli saattaakin panna yleisesti hyväksytyn alkuräjähdysteorian viralta. Samalla hän asettaa Jumalan aseman kaiken luojana vähintäänkin kyseenalaiseksi.

Tiedostomuoto: E-kirja (EPUB, vesileimattu)
Kategoria: Tietokirjat / Tiede ja yleistieto
Kirjailija: Stephen Hawking
Kustantaja: WSOY
E-kirjan julkaisuvuosi: 2012
Sivumäärä: 154
ISBN: 9789510394861

Arvostelut

penttilamminen163 06.11.2015
2

Ei voi arvostella kun en saa kirjaa luettavaksi. Miten onnistuu

// Hei Pentti!

Täällä arvosteluissa on hieman vaikea avittaa sinua, mutta kirjoita meille viesti palstalle kirja-osioon, jossa kuvailet ongelmaasi, niin pyritään saamaan se kuntoon :) Palstan osoitteen löydät alta.

Bosse / Palstatiimi
http://elisa.fi/palsta


Luri57 15.06.2015
5

Luin hieman pohjatiedoiksi Esko Valtaojan Kotona maailmankaikkeusdessa kahteen kertaan, koska kirja oli mahtavan kiehtova.

Peruskirjoiksi ennen Stephenin opusta nautin myös Seitsemän Kari Enqvistin suurenmoista tiedekirjaa, jotka johdattivat osan ajattelustani kosmoksellisiin sfääreihin.

Olin edellisten jälkeen kypsä lukemaan Ajan lyhyen historian. Jälkikäteen jäi sellainen maku, että olin jo lukenut kaiken tietämisen arvoisen Enqvistin teoksista.

Kaiken kaikkiaan Stephenin lyhyt kirja saa ansaitsemansa viisi tähteä, kuusikaan ei olisi liikaa.