E-kirja
Hanna Markuksela ja Varpu Tavi

AKNESTA voi parantua!

2.75
Keskiarvo: 2.8 (4 ääntä)
 
 

Aknen perimmäistä syytä ei tiedetä, mutta on löydetty paljon siihen vaikuttavia tekijöitä. Akne ja etenkin sen lievimmät muodot ovat lisääntyneet viime vuosina. Länsimaissa nuorista jopa 95 prosenttia kärsii aknesta ja 25-vuotiaistakin noin puolella on iho-oireita.

Akne on ihon talirauhasten sairaus, jonka taustalla ovat perintötekijöiden ohella hormonit, ihon bakteerikannan epätasapaino sekä tulehdusalttiuden lisääntyminen. Vuosikymmenien ajan akne yhdistettiin rasvaiseen ihotyyppiin, mutta talirauhasten tuottama öljy eli tali ei ole aknen syy, vaan talirauhanen tulehduspesäkkeenä. Aknea voivat aiheuttaa myös jotkin lääkkeet, kloori ja öljy. Muutama tutkimus viittaa siihen, että länsimainen ruokavalio altistaa akneen: sokeri, valkoiset vehnäjauhot ja roskaruoka sekä mahdollisesti ympäristöhormonit ovat yksi syy akneongelman pahenemiseen. Myös stressi saattaa vaikuttaa aknen puhkeamiseen.

Akneen liittyy aina elimistön pitkäaikainen tulehdustila. Siksi on johdonmukaista yhdistää tulehdusreaktiota rauhoittava ruokavalio ja ravintolisät aknen hoitoon.
Parhaimmillaan kokonaisvaltainen lähestymistapa on hyvistä elämäntavoista koostuva hoito-ohjelma, joka edistää ihon kunnon ohella koko kehon terveyttä ja mielen hyvinvointia.

Aknesta on täysin mahdollista päästä eroon. Se ei tapahdu yhdessä yössä, vaan se vaatii huomion kiinnittämistä elämäntapoihin. Mutta se on mahdollista!

Tiedostomuoto: E-kirja (EPUB, vesileimattu)
Kategoria: Tietokirjat / Terveys, hyvinvointi
Kirjailijat: Hanna Markuksela ja Varpu Tavi
Kustantaja: my.book
E-kirjan julkaisuvuosi: 2013
Sivumäärä: 82
ISBN: 9789529993383