Karo Hämäläinen, Alexander Stubb - Alex, e-kirja
 
 
Etu voimassa 30.11. asti
9,90€
17,90€
E-kirja
Karo Hämäläinen ja Alexander Stubb

Alex

4
Keskiarvo: 4 (3 ääntä)
 
 

Vuoden 2017 Tietokirjallisuuden Finlandia -palkintoehdokas

Lätkäjätkän tie politiikan huipulle

Moninkertaisen ministerin elämä Helsingin jäähallin pukuhuoneesta London School of Economicsin tohtoriksi. Miten nuuskaavasta teinistä tuli viidellä kielellä kommunikoiva kosmopoliitti?

Siellä missä Alexander Stubb liikkuu, asioita tapahtuu vauhdilla. Mihin hän ryhtyy, sen hän tekee tosissaan - oli kyseessä sitten golf tai Euroopan unioni. Keväällä 2008 Stubb hyppäsi lennosta ulkoministeriksi ja joutui oitis rakentamaan rauhaa Georgiaan. Yli kolmetuhatta päivää tärkeimmillä ministeripaikoilla tekivät hänestä yhden tämän vuosituhannen vaikutusvaltaisimmista suomalaisista.

Stubb kertoo kokemuksistaan tunteella, itseään säästämättä ja avoimesti. Tarina kulkee Helsingin jäähallin pukuhuoneesta LSE:n tohtoriksi, nuuskaavasta teinistä sulavasti viidellä kielellä kommunikoivaksi kosmopoliitiksi ja Suomen suosituimmaksi ministeriksi.

Alexander Stubb (s. 1968) on suomalainen poliitikko. Hän oli Suomen pääministeri vuosina 2014-2015 ja Kansallisen Kokoomuksen puheenjohtaja vuosina 2014-2016. Kansanedustajana Stubb toimi vuosina 2011-2017.

Karo Hämäläinen (s. 1976) on suomalainen kirjailija, toimittaja ja kirjallisuusarvostelija. Kirjailijana Hämäläinen on monipuolinen ja on henkilökuvien lisäksi kirjoittanut niin lastenkirjoja, kuin trillereitäkin.

"Positiivisuutta, politiikkaa, urheilua, kansainvälisyyttä (sekä sopivassa suhteessa ärsyttävyyttä). Alex on sujuvasti etenevä ja hyvin kerrottu katsaus lähimenneisyyden kotimaan ja kansainvälisen politiikan tapahtumiin ja kulisseihin. Ennen kaikkea Alex on kuitenkin yhden, suomalaisen politiikan ilmiöksi nousseen ihmisen henkilökohtainen ja inhimillinen tarina huipulle etenemisestä, ja sieltä putoamisesta. Kirja palauttaa uskon poliittisiin elämäkertoihin." – Finlandia-raati

"Alexander Stubb toteaa Alex-kirjan esipuheessa, että kyseessä ei ole mikään perinteinen poliitikon muistelu. Tämä on totta. Mutta ei Stubb olekaan perinteinen poliitikko" – Helsingin Sanomat

"Teos on en­nen­kaik­kea ren­to, haus­ka ja nok­ke­la – ku­ten Stub­bi­kin. Vauh­ti on len­no­kas­ta, niin et­tä vä­lil­lä hen­gäs­tyt­tää. Mut­ta kir­ja on myös avoin, herk­kä ja tun­teel­li­nen. Se pääs­tää lu­ki­jan­sa ihon al­le, lii­kut­tu­maan las­ten­huo­neen hä­mä­rään mi­nis­te­ri­työn kii­rei­den kes­kel­lä, ko­ke­maan het­kiä, jol­loin kaik­ki käy lii­an ras­kaak­si ja hen­ki­nen ro­mah­ta­mi­nen on lä­hel­lä."– Suomenmaa

Oletko uusi Elisa Kirjassa?
Luet kirjan kätevästi tabletilla tai vaikka puhelimella. Tarvitset vain ilmaisen Elisa Kirja -sovelluksen ja maksuttomat tunnukset, jotka luot käden käänteessä kirjan lataamisen yhteydessä.

äänikirjaSaatavana myös äänikirjana
Tiedostomuoto: E-kirja (EPUB, vesileimattu)
Kategoriat: Etuja / Finlandia 2017, Tietokirjat / Historia ja elämäkerrat, Tietokirjat / Yhteiskunta ja politiikka
Kirjailijat: Karo Hämäläinen ja Alexander Stubb
Kustantaja: Otava
E-kirjan julkaisuvuosi: 2017
Sivumäärä: 278
ISBN: 9789511317579

Arvostelut

Aidal 17.11.2017
5

Hyvin kirjoitettu, sivua vaihtoi toisen perään. Kiinnostava kurkistus EU:n ytimeen, politiikan raadollisuuteen kotimaassa. Muistutti myös siitä, kuinka valtava joukko ihmisiä taustalla tekee kovaa työtä. Hyvä kirja!


pjant 12.09.2017
4

Kurkistus suomalaisen politiikan huipulle 2000-luvulla. Varsinkin ulkoministerikausi kiinnostava.