E-kirja
Karo Hämäläinen ja Alexander Stubb

Alex

3.5
Keskiarvo: 3.5 (2 ääntä)
 
 

Lätkäjätkän tie politiikan huipulle

Moninkertaisen ministerin elämä Helsingin jäähallin pukuhuoneesta London School of Economicsin tohtoriksi. Miten nuuskaavasta teinistä tuli viidellä kielellä kommunikoiva kosmopoliitti?

Siellä missä Alexander Stubb liikkuu, asioita tapahtuu vauhdilla. Mihin hän ryhtyy, sen hän tekee tosissaan - oli kyseessä sitten golf tai Euroopan unioni. Keväällä 2008 Stubb hyppäsi lennosta ulkoministeriksi ja joutui oitis rakentamaan rauhaa Georgiaan. Yli kolmetuhatta päivää tärkeimmillä ministeripaikoilla tekivät hänestä yhden tämän vuosituhannen vaikutusvaltaisimmista suomalaisista.

Stubb kertoo kokemuksistaan tunteella, itseään säästämättä ja avoimesti. Tarina kulkee Helsingin jäähallin pukuhuoneesta LSE:n tohtoriksi, nuuskaavasta teinistä sulavasti viidellä kielellä kommunikoivaksi kosmopoliitiksi ja Suomen suosituimmaksi ministeriksi.

"Alexander Stubb toteaa Alex-kirjan esipuheessa, että kyseessä ei ole mikään perinteinen poliitikon muistelu. Tämä on totta. Mutta ei Stubb olekaan perinteinen poliitikko" – Helsingin Sanomat

"Teos on en­nen­kaik­kea ren­to, haus­ka ja nok­ke­la – ku­ten Stub­bi­kin. Vauh­ti on len­no­kas­ta, niin et­tä vä­lil­lä hen­gäs­tyt­tää. Mut­ta kir­ja on myös avoin, herk­kä ja tun­teel­li­nen. Se pääs­tää lu­ki­jan­sa ihon al­le, lii­kut­tu­maan las­ten­huo­neen hä­mä­rään mi­nis­te­ri­työn kii­rei­den kes­kel­lä, ko­ke­maan het­kiä, jol­loin kaik­ki käy lii­an ras­kaak­si ja hen­ki­nen ro­mah­ta­mi­nen on lä­hel­lä."– Suomenmaa

äänikirjaSaatavana myös äänikirjana
Tiedostomuoto: E-kirja (EPUB, vesileimattu)
Kategoriat: Tietokirjat / Historia ja elämäkerrat, Tietokirjat / Yhteiskunta ja politiikka
Kirjailijat: Karo Hämäläinen ja Alexander Stubb
Kustantaja: Otava
E-kirjan julkaisuvuosi: 2017
Sivumäärä: 278
ISBN: 9789511317579

Arvostelut

pjant 12.09.2017
4

Kurkistus suomalaisen politiikan huipulle 2000-luvulla. Varsinkin ulkoministerikausi kiinnostava.