E-kirja
Hanna Weselius

Alma!

3.8
Keskiarvo: 3.8 (5 ääntä)
 
 

Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkinnon voittaja 2016

Kirjan vuosi 2015 -kirjoituskilpailun voittanut romaani on rihmastomainen, moniaalle kurkottava ja kieleltään ilmaisuvoimainen romaani taiteesta, nykymaailmasta ja niistä kriteereistä, joilla ihmisyyttä ja varsinkin naisen arvoa yhä mitataan.

Sen todellisuudessa on sijaa yhtä lailla maahanmuuttajapoikaa salaa tapaavalle lakinaiselle ja juorulehtien sivuilla omaa glamour-elämäänsä viettävälle viihdetanssijalle.

Wienissä 1907 Alma Mahler istuu pianon ääressä, hänen sormensa juoksevat koskettimilla, ja hän laulaa. Mutta flyygelin nuottiteline on tyhjä. Tätä laulua ei ole koskaan kirjoitettu, nuottiakaan ei ole painettu, kukaan koulutettu sopraano ei ole nähnyt sitä.

Toisaalla maailmassa, joka on sama mutta jossa aika on toinen, 234 nigerialaista koulutyttöä katoaa. Tai eivät he katoa, asemiehet hakevat heidät mukaansa yöhön.

Aino lukee uutisen lehdestä ja huokaa: mitäpä hän voisi kaukaisten maiden raa'alle todellisuudelle tehdä? Hän on taiteilija, hän osaa vain piirtää. Matkalla työhuoneelleen Aino pohtii naisen ääriviivoja ja ajautuu seuraamaan metrossa itseään meikkaavaa nuorta tyttöä, joka käyttää ruosteenväristä poskipunaa.

Hanna Weselius (s. 1972) on työskennellyt kuvajournalistina, kuvataiteilijana sekä vapaana kirjoittajana. Hän on koulutukseltaan taiteen tohtori ja työskentelee valokuvataiteen yliopistonlehtorina. Weselius on aikaisemmin palkittu Gummeruksen ja Nuoren Voiman Liiton runokilpailussa.

"-- samaan aikaan sekä viisas, ärhäkkä että elegantti. Weseliuksen omintakeinen ääni on arvokas lisä uudistuvaan kirjallisuuteemme."
- Helsingin Sanomat

"Toivottavasti Weselius jatkaa kirjoittamista, niin hurmaavan villi, arvaamaton ja räyhäkkä Alma! on."
- Me Naiset

Oletko uusi Elisa Kirjassa?
Luet kirjan kätevästi tabletilla tai vaikka puhelimella. Tarvitset vain ilmaisen Elisa Kirja -sovelluksen ja maksuttomat tunnukset, jotka luot käden käänteessä kirjan lataamisen yhteydessä.

Tiedostomuoto: E-kirja (EPUB, vesileimattu)
Kategoria: Kaunokirjallisuus / Kotimainen kaunokirjallisuus
Kirjailija: Hanna Weselius
Kustantaja: WSOY
E-kirjan julkaisuvuosi: 2016
Sivumäärä: 173
ISBN: 9789510420331

Arvostelut

xenaok 03.11.2017
1

Suoraan sanoen en saanut kirjan ajatuksesta kiinni. Kauniilla kielellä kirjoitettu, mutta ei se riittää taatakseen lukunautintoa. Jätin kirjan kesken, vaikka tosi harvoin käy näin hassusti.


Mariajh 18.03.2017
5

Hätkähdyttävän hyvä kirja, vaikea edes pukea sanoiksi. Vavahduttava, uskottava, ajatuksia ja tunteita herättävä kokoelma vanhaa ja nykyistä, pientä ja suurta, ihanaa ja iljettävää. Kuten kirjassakin todetaan vanhan sananlaskun sanovan: "eka mä olin et ei v-u, mut sit mä olin et ei s-a", silleen hyvällä tavalla. Ihan huikea lukukokemus!