E-kirja
Anna-Liisa Tarvainen

August punikin poika

0
 
 

Kirja on tarina August Augustin pojasta, kirjailijan isästä. August syntyi v. 1904 ja eli nuoruuttaan sisällissodan aikana v. 1918. Kirja kuvaa myös miehen elämää sekä talvi- että jatkosodan melskeissä. Sodanaikaisiin käpykaarteihin sai August myös henkilökohtaista kosketusta. Paikkakunnat ja tapahtumat perustuvat dokumentoituihin tietoihin ja Augustin omiin kertomuksiin vuosikymmeniä sitten. Myös perimätietoja ja sota-arkistoja on kirjoittaja käyttänyt tietolähteinään.

Punikin pojan köyhä, mutta värikäs elämä tekee tekstistä mielenkiintoisaa luettavaa. Kapinan v. 1918 aikoina Ruokolahden pojat tekivät omia retkiään paikkakunnan punaisten joukoissa. Lehmävarkaudet ja muut tihutyöt toivat jännitystä elämään, ehkä joskus liikaakin. August joutui noina vuosina jo nuorena todistamaan järkyttäviä tapahtumia. Hän näki läheltä mm. perheeseensä kohdistuvaa valkoisten valtaa. Isä Augustin elämä aukeaa todellisuudessa pojalle vasta isän kuoleman jälkeen erikoisten, jopa historiallisten löytöjen myötä. Millainen punikki isä oli? Vai selviääkö totuus vielä silloinkaan?

Vaikean kasvun ja sotaisten vuosien jälkeen mies kohtaa suuren rakkauden. Pelastaako rakkaus Augustin elämälle? Kääntääkö elämä hänelle viimein onnellisen kortin?

Anna-Liisa Tarvainen on imatralainen kirjailija. Hänen esikoisteoksensa Tumma elämä ilmestyi v. 2012.

Tiedostomuoto: E-kirja (EPUB, vesileimattu)
Kategoria: Itsejulkaisut / Kaunokirjallisuus
Kirjailija: Anna-Liisa Tarvainen
Kustantaja: BoD - Books on Demand
E-kirjan julkaisuvuosi: 2013
Sivumäärä: 225
ISBN: 9789524988810