Tommi Liimatta - Autarktis, e-kirja
 
 
Etu voimassa 30.11. asti
12,90€
17,90€
E-kirja
Tommi Liimatta

Autarktis

0
 
 

Vuoden 2017 Kaunokirjallisuuden Finlandia-ehdokas

Autarktis on romaani omavaraisesta pohjoisesta: kolme romaaniksi kasvavaa, omaehtoista, rinnakkain virtaava tarinaa.

Äänessä on kolme ikäpolvea: rampautunut sotasankari, Ruotsiin muuttaja ja 90-luvulla aikuistuneet. Kaikilla on vapauden kaipuu, siltojen rakentamisen ja niiden polttamisen, tilinteon tekemisen ja pakenemisen tarve. Autarktis on Tommi Liimatan syväsukellus pohjoisen hyiseen mielenmaisemaan.

Liimatta on löytänyt sen, minkä yksi ja toinen kunnianhimoista romaania rakentava (mies)kirjailija löytää: William Faulknerin, ennen muuta tämän teokset Villipalmut ja Kun tein kuolemaa.

Tommi Liimatta (s. 1976) on kirjoittanut seitsemän romaania ja toimittanut yhdeksän kirjaa, mukaan lukien Sami Yaffan omaelämäkerran Tie taipuu. Tämän lisäksi hän on julkaissut viisi sarjakuva-albumia ja kaksi runokokoelmaa. Absoluuttinen Nollapiste -yhtyeen keulakuvanakin tunnetun Liimatan tuotanto käsittää kaikkiaan yli 40 julkaisua.

"Lämmin humanismi alkaa puhutella kirjan ensimmäisestä luvusta lähtien. Kirjan nimi tulee sanoista arktis ja autonomia. Kun maaseutu tyhjenee ja infrastruktuuri sammuu syrjäseuduilta, sinne jäävät ihmiset saavuttavat autonomian. He huolehtivat omasta elämästään, kulttuuriperinnöstään ja elämän mielekkyydestä omaehtoisesti. Autarktis on suurenmoinen riippumattomuuden ylistys." – Finlandia-raati

Tiedostomuoto: E-kirja (EPUB, vesileimattu)
Kategoriat: Kaunokirjallisuus / Kotimainen kaunokirjallisuus, Etuja / Kaunoa ja Etuja / Finlandia 2017
Kirjailija: Tommi Liimatta
Kustantaja: Like
E-kirjan julkaisuvuosi: 2017
Sivumäärä: 227
ISBN: 9789520116682