E-kirja
Kristina Ohlsson

Daavidintähdet

3.9375
Keskiarvo: 3.9 (16 ääntä)
 
 

Saadaanko vaarallinen lapsivainoaja pysäytettyä ajoissa?

Israelilainen legenda Paperipojasta, joka sieppaa ja surmaa lapsia, viriää henkiin Tukholmassa kun kaksi juutalaispoikaa katoaa. Tukholman talvessa tapahtuu murha: juutalaisen päiväkodin opettaja ammutaan ja samana päivänä kaksi juutalaispoikaa katoaa. Siviilitutkija Fredrika Bergmanin ja rikospoliisi Alex Rechtin paineet kasvavat, kun varmistuu että kadonneet pojat on surmattu.

Hangesta löytyneillä uhreilla on päässään paperikassit, joihin on piirretty kauhistuneet kasvot. Tekotapa viittaa vanhaan juutalaiseen myyttiin lapsia vainoavasta Paperipojasta. Juutalaisen pikkutytön kadotessa panokset kovenevat: saadaanko Paperipoika pysäytettyä ennen seuraavaa uhria? Kaikki jäljet johtavat Israeliin.

Kristina Ohlsson (s. 1979) on Lähi-itään ja EU:n ulkopolitiikkaan erikoistunut politiikan tutkija, joka on työskennellyt mm. Ruotsin turvallisuuspoliisissa. Ohlsson aloitti esikoisromaaninsa Nukketalon kirjoittamisen ollessaan työkomennuksella Bagdadissa.

"Kristina Ohlsson on tämän hetken hallitseva dekkarikuningattaremme." - Caroline Engvall, Metro

"Ohlsson on koukuttanut minut täydellisesti. Daavidintähdet oli erinomainen!" - Kata, Kirja.fi

"Jännittävä, ajatuksia herättävä ja tietyllä tapaa jopa innovoiva; dekkarigenren tämän vuoden toistaiseksi vahvimpia tapauksia." - Göteborgs-posten

Oletko uusi Elisa Kirjassa?
Luet kirjan kätevästi tabletilla tai vaikka puhelimella. Tarvitset vain ilmaisen Elisa Kirja -sovelluksen ja maksuttomat tunnukset, jotka luot käden käänteessä kirjan lataamisen yhteydessä.

Fredrika Bergman -sarja:
Nukketalo
Tuhatkaunot
Varjelijat
Paratiisiuhrit
Daavidintähdet
Syntitaakka

Muista myös Martin Benner -sarja:
Lotus blues
Mion blues
äänikirjaSaatavana myös äänikirjana
Tiedostomuoto: E-kirja (EPUB, vesileimattu)
Kategoriat: Kaunokirjallisuus / Käännetty kaunokirjallisuus, Dekkarit ja jännitys
Kirjailija: Kristina Ohlsson
Suomentaja: Outi Menna
Kustantaja: WSOY
E-kirjan julkaisuvuosi: 2015
Sivumäärä: 460
ISBN: 9789510411834

Arvostelut

Luri57 07.06.2015
4

Kristinan viides kirja jatkaa aivan mahtavaa sarjaa. Edelliselle jouduin antamaan harvinaiset viisi tähteä, mutta tämä saa "vain" viisi. Viiden tähden kirjassa ei saa olla lainkaan moitteen sijaa, neljän tähden opusta voi jo hieman moittiakin.

Eipä tätä hirveästi voi huonoksi arvostella. Kirjoittaminen on ammattimaisen tuntuista ja tarina oli kaikessa hyytävyydessään kiintoisa. Mitään sinänsä huonoa en tästä fiktiosta löydä, kertomuksen tähdet, Fredrika ja Alex olivat uskottavan tuntuisia ja uskottavia hahmoja jo aiemmista kirjoista.

Tarinaa kuljetettiin jännällä tavalla. Jo alussa tuotiin esille loppuhuipentuman sirpaleita, mutta ei paljastettu, ketkä olivat objekteina. Tämä oli tyylikäs tapa, jolla kiinnostus lukea kirja ja tehdä arvauksia tarinan konnasta pysyi koko ajan vireillä.

Kiitoksia on tietysti annettava kirjaiijan ohella myös kääntäjälle, joka voisi huonoilla sanavalinnoilla pilata yvänkin kirjan. Outin käännöstyössä en havainnut moitteen sijaa, vaan kieli oli eloisaa ja rikasta.