E-kirja
Leif GW Persson

Edunsaajat

4
Keskiarvo: 4 (5 ääntä)
 
 

Syyskuu 1978. Puolalaissyntyinen prostituoitu murhataan Tukholman Roslagsgatanilla poikkeuksellisen raa'asti. Poliisitutkimukset paljastavat yhteyksiä paitsi paikalliseen bordellikuninkaaseen myös laittomaan asuntobisnekseen. Kataryna Rosenbaumin murhaa ryhtyy tutkimaan ahdistunut 32-vuotias rikosylikonstaapeli Jan Lewin. Pääepäiltyjä on kaksi: Katarynan entinen poikaystävä Marek Sienkowski ja Katarynan asunnon omistaja, autohuijari Johny Rickard Dahl. Kumpikin näyttää kuitenkin kadonneen jäljettömiin.

Samaan aikaan komisario Gösta Melander on saanut tehtäväkseen saattaa pikaisesti loppuun kaupungissa rehottavaa prostituutiota koskevan tutkinnan. Tutkintaa aiemmin hoitaneen työryhmän tulokset jäivät laihoiksi, mutta Melander kiinnostuu kysymyksistä, jotka jäivät vaille vastausta. Vähitellen esiin nousee bordellikuningas Johan Fahlén, jolla tuntuisi olevan yhteytensä myös Kataryna Rosenbaumiin.

Legendaarisen rikoskirjailijan toinen, vuonna 1979 ilmestynyt romaani on mestarillinen poliisityön kuvaus.

Tiedostomuoto: E-kirja (EPUB, vesileimattu)
Kategoriat: Alle 5€ / Dekkarit, Kaunokirjallisuus / Käännetty kaunokirjallisuus, Dekkarit ja jännitys
Kirjailija: Leif GW Persson
Kustantaja: Otava
E-kirjan julkaisuvuosi: 2012
Sivumäärä: 287
ISBN: 9789511267249

Arvostelut

Miljoona79 17.03.2015
3

Oikeasti tämä kirja oli tänä päivänä luettuna yhden tähden tarina.
Mutta koska tämä on kirjoitettu vuonna 1979, niin annoin siitä ilosta kaksi tähteä.
Nykyään meillä on jo kaiken maailman CSI:t ynnä muut, ei ole enää mitään uutta siinä, miten tutkintaa tehdään, mutta epäilen, että 70-luvulla tilanne oli toinen ja silloin tämä on ollut kiinnostava.