E-kirja
Kate Atkinson

Elämä elämältä

3.875
Keskiarvo: 3.9 (8 ääntä)
 
 

"Atkinssonin kunnianhimoisin ja koskettavin teos tähän mennessä"
– Guardian

Englannissa vuonna 1910 Sylvie Todd synnyttää kolmatta lastaan. Lääkäri ei pääse paikalle lumimyrskyn vuoksi, ja tyttölapsi syntyy kuolleena.

Englannissa vuonna 1910 Sylvie Todd synnyttää kolmatta lastaan. Lääkäri ehtii paikalle juuri ennen lumimyrskyä, ja syntyy tyttö, Ursula. Tarina alkaa.

Ursulan tarina on kiehtovan ja kauhean 1900-luvun tarina. Vuosituhannen alussa Toddin perhe elää onnellista porvarillista elämää tietämättömänä tulevista mullistuksista. "Entä jos?" kuuluu kysymys. Entä jos viisivuotias Ursula ei olisikaan hukkunut? Entä jos Hitlerin salamurha olisi onnistunut?

Kate Atkinson on kirjoittanut täyteläisen romaanin, joka alkaa vain alkaakseen uudelleen erilaisena versiona. Herkulliset yksityiskohdat ja niiden variaatiot täydentävät taidokasta kokonaisuutta. Lukija voi vain ihmetellä kuinka syvästi voi eläytyä tarinaan, joka ei etene tavanomaisen romaanin tapaan. Kysymys fiktion voimasta ja mahdollisuuksista kasvaakin kysymykseksi ihmiselämän mahdollisuuksista. Miten jokapäiväiset valintamme vaikuttavat elämämme kulkuun? Miten ne vaikuttavat muihin?

Alkuteos Life After Life palkittiin arvostetulla kansainvälisen Costa-kirjallisuuspalkinnolla. Tuomarien lausunto kuului näin: "Uskomatonta. Tämä kirja on kaikkea mitä fiktiolta saattaa toivoa, ja vielä enemmän."

Atkinson on luonut koskettavan, traagisen ja filosofisenkin kertomuksen yhden naisen lukuisista eri kohtaloista sotaisalla 1900-luvulla. Kunnianhimoista ja kaunista kaunokirjallisuutta.
- Esa Töykkälä, Aamuset

En muista milloin olisin ollut kirjasta yhtä lumoutunut kuin Atkinsonin uudesta romaanista.
- Mari Paalosalo-Jussinmäki, Kodin Kuvalehti

Tiedostomuoto: E-kirja (EPUB, vesileimattu)
Kategoria: Kaunokirjallisuus / Käännetty kaunokirjallisuus
Kirjailija: Kate Atkinson
Kustantaja: Schildts & Söderströms
E-kirjan julkaisuvuosi: 2014
Sivumäärä: 437
ISBN: 9789515233813

Arvostelut

zircustuomainen885 10.04.2017
5

Aluksi hämmentävältä tuntunut kerrontatyyli muuttui lopulta kiehtovaksi, viiden tähden kirja!