E-kirja
Dare Talvitie

Epäsoinnun periaatteet

0
 
 

Epäsoinnun periaatteita voi luonnehtia reaalifantasiaksi, joka leikittelee ja nauraa yliopistomaailman koukuille ja kiemuroille, mutta hymynkin takana on totiset kasvot. Se on yhden yön romaani, jossa käydään läpi yliopisto-opiskelun ylä- ja alamäet Eikan ja Kristan kanssa.

EIKKA on järkevä matemaattisen alan tutkijanalku, haluton sotkeutumaan mihinkään omituiseen tai vaaralliseen.

KRISTA on omituinen humanistisen alan opiskelija, jonka kosketus järkevään maailmaan heikkenee jatkuvasti.

YLIOPISTO heidän ympärillään kätkee jotain pelottavaa ja vaarallista, jota vastaan niin kvantitatiiviset kuin kvalitatiivisetkin kenttätyön metodit tuntuvat voimattomilta.

"Mulla ei ole vastauksia, koska mä en ole yrittänyt etsiä niitä - mä olen yhtä pimeässä kuin säkin. Meidän ero on, että mä olen opetellut viihtymään pimeässä ja lakannut etsimästä valokatkaisijaa. Mulle riittää pieni taskulampun tuikahdus silloin tällöin."

Esikoiskirjailija Dare Talvitie (s. 1972) on IT-byrokraatti Luonnontieteellisellä keskusmuseolla. Epäsoinnun periaatteet on hänen rakkauskirjeensä sivistysyliopistolle. Kirjoittamisen lisäksi Talvitie pelaa roolipelejä, kiipeilee kallioilla ja seikkailee luolissa.

Kirja-arvioita:
"…en ole lukenut mitään Epäsoinnun periaatteiden kaltaista aiemmin. Se on luova, persoonalinen, vahva ja mahtava romaani. Ja älykäs, se on ehdottomasti myös älykäs… Toivon todella, että Epäsoinnun periaatteet saa ansaitsemansa huomion.”
– Krista Airola / Suomilukee.fi

Tiedostomuoto: E-kirja (EPUB, vesileimattu)
Kategoriat: Kaunokirjallisuus / Kotimainen kaunokirjallisuus, Kaunokirjallisuus / Scifi ja fantasia
Kirjailija: Dare Talvitie
Kustantaja: Myllylahti
E-kirjan julkaisuvuosi: 2015
Sivumäärä: 204
ISBN: 978-952-202-683-5