E-kirja
Rosa Liksom

Everstinna

4.5
Keskiarvo: 4.5 (2 ääntä)
 
 

Rosa Liksom kaivaa esiin luurankoja kansakunnan kaapin sisältä, sen alta, päältä ja kaapin takaa.

Everstinna on yhden yön romaani, sisäinen monologi, joka kasvaa erään ajan anatomiaksi. Kysymys on Suomesta, jossa valmistaudutaan sotaan, eletään Neuvostoliiton ja natsi-Saksan välissä ja ollaan lujasti kallellaan jälkimmäiseen, kunnes tuo liitto kaatuu. Kysymys on myös toisesta liitosta: perhehelvetistä. Kun miehellä on jääkärikoulutus, sadistinen luonne ja huono itsetunto, luonnollisen kuoleman kokeva nainen, jonka luontoa on koeteltu, on suuri selviytyjä. Kysymys on vallasta, sen ottamisesta ja siihen alistumisesta - perheessä, juuri itsenäistyneessä valtiossa ja Euroopassa.

Rosa Liksom (s. 1958) on kirjallisuutemme merkittävä uudistaja, joka voitti Finlandia-palkinnon vuonna 2011. Hän on myös kansainvälisesti menestyneimpiä nykykirjailijoitamme. Everstinna on ”lyhytproosamme äidiksi” sanotun Liksomin neljäs romaani.

”Rosa Liksomilla on fantastinen kyky ottaa omaperäisesti haltuunsa eri lajityyppejä: kirjailijan romaanit ja pätkäproosa ovat iso luku nykykirjallisuuden muotohistoriaa.” – Helsingin Sanomat

"Virtuoosimainen monologiromaani"
– Etelä-Suomen Sanomat

"Äärimmäisen kiehtovaa, ja murrepuhe voimistaa läsnäolon vaikutelmaa."
– Turun Sanomat

äänikirjaSaatavana myös äänikirjana
Tiedostomuoto: E-kirja (EPUB, vesileimattu)
Kategoria: Kaunokirjallisuus / Kotimainen kaunokirjallisuus
Kirjailija: Rosa Liksom
Kustantaja: Like
E-kirjan julkaisuvuosi: 2017
Sivumäärä: 152
ISBN: 9789520116675