E-kirja
Seppo Laukkanen, Ville Peltonen, Petri Rosenlöf ja Jarkko Sipilä

Fundamentals - nuoren jääkiekkoilijan käsikirja

3
Keskiarvo: 3 (1 ääni)
 
 

- Miten Ville Peltonen näkee nuorten jääkiekon?
- Mikä on pelaajan tärkein ominaisuus?
- Entä pelin juoni? Miten karvataan?
- Mihin peli perustuu?
- Mitä scoutit tarkkailevat pelaajassa?

Fundamentals - Nuoren pelaajan käsikirja vastaa näihin kysymyksiin ja moniin, moniin muihin. Jokaisen nuoren kiekkoilijan kannattaa lukea tämä kirja, joka antaa perusteet kiekkotaitojen kehittämiselle.

Tämä Fundamentals –kirja on Espoon Bluesin E 97 Blue –jääkiekkojoukkueen tuottama. Joukkue pelaa alueellista sekä ylialueellista AAA –sarjaa kovalla sykkeellä ja hyvällä hengellä. Joukkueen poikien intohimo jääkiekkoon synnytti idean, että tehdään tällä kertaa enemmän kuin tavallinen kausijulkaisu, tehdään kirja jääkiekosta. Ja vieläpä sellainen kirja, josta on sekä huvia että hyötyä paitsi itsellemme, myös kaikille muille jääkiekon ystäville!

Fundamentals sopii oppaaksi kaikille lajista pitäville ja sitä harrastaville. Ikään ja sukupuoleen katsomatta Fundamentalsia voi käyttää minkä tahansa joukkueen taktiikkaperusteoksena valmennuksen apuna. Samoin jääkiekkoa ”vain” penkkiurheilijoina seuraaville kirja antaa ymmärrystä siihen, mitä pelaajat ja valmentajat ajattelevat ja mihin he pyrkivät ja miksi, tehden tällä tavoin lajiin seuraamisesta entistäkin mielenkiintoisempaa!

Kirjassa on mm. Leijona-ikoni Ville Peltosen kuvaus jääkiekon perusteista. Mikä on pelin henki? Mikä on ottelun juoni? Mihin peli perustuu? Mikä on pelaajan – erityisesti nuoren, kehittyvän pelaajan - omalla vastuulla?

Fundamentals ei ole yksiselitteisen totuuden torvi, sellaista ei jääkiekosta edes pystyisi tekemään, vaan se tarjoaa erilaisia mielenkiintoisia näkökulmia lajiin esimerkiksi Jere Lehtisen, Tomi Sallisen sekä Jukka Holtarin haastattelujen muodossa. Selviävätpä kirjan runsaasta kysymys-vastaus -osiosta vielä sellaisetkin asiat, kuin että pelataanko Afrikassa jääkiekkoa ja miksi Ville Peltonen pelaa numerolla 16?

Tiedostomuoto: E-kirja (EPUB, vesileimattu)
Kategoriat: Tietokirjat / Harrastukset, kulttuuri ja taide ja Nuortenkirjat / Nuorten tietokirjat
Kirjailijat: Seppo Laukkanen, Ville Peltonen, Petri Rosenlöf ja Jarkko Sipilä
Kustantaja: Lantern Oy
E-kirjan julkaisuvuosi: 2012
Sivumäärä: 36
ISBN: LANTERN01