E-kirja
Pasi Ilmari Jääskeläinen

Harjukaupungin salakäytävät

3.387095
Keskiarvo: 3.4 (31 ääntä)
 
 

Harjukaupungin salakäytävät imee mukaansa kummalliseen tarinaan, joka tihentyy pelottavaksi romaaniksi rakkaudesta, luopumisen vaikeudesta ja menneisyyden virheistä.

Kustantaja Olli Suomisen elämän kulissit ovat kohdallaan: on perhe, omakotitalo harjun kupeessa, luottamustoimia ja kustantamo, joka menestyy vähintäänkin kohtuullisesti. Sitten kuvaan ilmestyy lapsuudenihastus ja menestyskirjailija Kerttu Kara, joka kaikkien yllätykseksi haluaa julkaista seuraavan kirjan kotikaupungistaan ja erityisesti sen salakäytävistä. Lapsuusmuistot, unet ja elokuvat vieraannuttavat Suomisen keski-ikäisen miehen arjesta, kunnes tapahtuu jotain, minkä myötä elämä muuttuu pelottavan kiinnostavaksi. Pakon edessä hän joutuu luopumaan kaikista periaatteistaan. Kun harjukaupungin salakäytäviin uskaltautuu, ei ikinä tiedä, minne päätyy.

Pasi Ilmari Jääskeläisen toisesta romaanista on olemassa kaksi eri versiota, joissa on erilaiset loput. Romaanin eri versiot eroavat toisistaan parisenkymmentä sivua ennen viimeistä sivua. Toisen lopun voi lukea kirjan lopussa olevasta www-osoitteesta.

Pasi Ilmari Jääskeläinen (s. 1966) on jyväskyläläinen kirjailija ja äidinkielen opettaja. Hänen molemmat romaaninsa, Harjukaupungin salakäytävät ja Lumikko ja yhdeksän muuta ovat voittaneet parhaan fantasiakirjan Kuvastaja-palkinnon ja olleet myös arvostelumenestyksiä. Jääskeläisen novelleja on käännetty englanniksi, saksaksi ja viroksi.

"Taianomainen teos, joka jää vaanimaan ja kiehnäämään lukijaan." Hämeen Sanomat

"Jääskeläinen osaa harvinaisella tavalla yhdistää huumorin, hulluttelun ja karmaisevan kauhun." Me Naiset

"Juonen, tunnelman ja mielenkiintoisten henkilöiden lisäksi Jääskeläisen teksti on kaunista luettavaa." Kansan Uutiset

"Hieno, maagisen lumoava, koukuttavan erilainen ja upea romaani." Luettua-blogi

Tiedostomuoto: E-kirja (EPUB, vesileimattu)
Kategoriat: Kaunokirjallisuus / Kotimainen kaunokirjallisuus, Alle 5€ / Kaunoa, Kaunokirjallisuus / Scifi ja fantasia
Kirjailija: Pasi Ilmari Jääskeläinen
Kustantaja: Atena
E-kirjan julkaisuvuosi: 2010
Sivumäärä: 375
ISBN: 9789517967259

Arvostelut

ramtapni 25.09.2017
5

Kumman kiehtova.


raijalaube734 11.06.2015
2

Haettu juoni ja teennäinen kieli. Ei sytyttänyt. Onkohan sitten minullakin "hidas jatkumohakuisuus" tai muuta. Lauseet kuten "Olli saa otteen minuutensa reunasta." , ärsyttivät. Loppupuolella tempo vähän parani, mutta en ihan heti ottaisi vapaaehtoisesti kirjailijan toista teosta luettavaksi. Toivon, että tähän löytyy muitakin makuja. Ei kirjailija suinkaan lahjaton ole. Hän saisi mielestäni hiuka kypsyä, että hänen tyylinsä ei vakuttaisi niin teennäiseltä. Olen pahoillani.


Usvasinikka 18.03.2015
5

Taitava tarina, outouden läsnäolo kiehtoi, tykkääsin tosi paljon.


janetzki12 07.03.2014
4

Hitaan alun jälkeen tempaa mukaansa