E-kirja
Kazuo Ishiguro

Haudattu jättiläinen

0
 
 

Tarunhohtoinen vaellus Kuningas Arthurin valtakunnassa

Kymmenen vuotta odotettu romaani kertoo kadonneista muistoista, rakkaudesta, kostosta ja sodasta.

Maaginen Haudattu jättiläinen sijoittuu muinaisille Britteinsaarille. Roomalaiset ovat kauan sitten lähteneet, ja Britannia on hitaasti raunioitumassa. Ihmiset ovat kuin noiduttuja, saamattomia ja muistinsa menettäneitä. Onneksi sentään maata repineet brittien ja saksien väliset sodat ovat ohi.

Iäkäs pariskunta, Axl ja Beatrice, päättää lähteä etsimään pitkään kadoksissa ollutta poikaansa. He eivät muista pojan nimeä eivätkä sitä, missä tämä on. Yrittäessään ratkaista arvoitusta he vaeltavat sumussa ja sateessa yli kukkuloiden ja kohtaavat palavia kyliä, eksyneitä sotureita ja miekkataisteluita. Unenomainen, runollinen kerronta osoittaa taas Ishiguron kirjallisen mestaruuden.

Kazuo Ishiguro (s. 1954) on japanilaissyntyinen, moneen kertaan palkittu brittikirjailija. Vuonna 2017 Ishiguro palkittiin myös arvostetulla kirjallisuuden Nobel-palkinnolla. Haudattu jättiläinen on hartaasti odotettu teos, kirjailijan ensimmäinen romaani 10 vuoteen.

"Hieno, hämmentävä ja varmalla otteella taidokkaasti suomennettu romaani, jonka sivuille haluan palata vielä joskus." - P. S. Rakastan kirjoja

"Tarina on äärettömän kaunis, hieman maaginen ja hyvällä tavalla unenomainen." - Ullan Luetut kirja -blogi

Oletko uusi Elisa Kirjassa?
Luet kirjan kätevästi tabletilla tai vaikka puhelimella. Tarvitset vain ilmaisen Elisa Kirja -sovelluksen ja maksuttomat tunnukset, jotka luot käden käänteessä kirjan lataamisen yhteydessä.

Tiedostomuoto: E-kirja (EPUB, vesileimattu)
Kategoria: Kaunokirjallisuus / Käännetty kaunokirjallisuus
Kirjailija: Kazuo Ishiguro
Suomentaja: Helene Bützow
Kustantaja: Tammi
E-kirjan julkaisuvuosi: 2016
Sivumäärä: 258
ISBN: 9789513188948