E-kirja
Yuval Noah Harari

Homo Deus

0
 
 

Menettääkö Homo Sapiens kontrollin?

Mitä tapahtuu demokratialle, kun Google ja Facebook tuntevat poliittiset näkemyksemme paremmin kuin me itse? Entä miten käy hyvinvointiyhteiskunnan, kun teknologian kehittyminen ajaa osan ihmisistä työmarkkinoiden ulkopuolelle ja tekee heistä tarpeettomia? Miten voimme suojella ihmiskuntaa ja planeettaamme oman lajimme tuhovoimalta?

Sapiens-kirjallaan tunnetuksi tullut Yuval Noah Harari pohtii uutuuskirjassaan Homo Deus ihmiskunnan seuraavia askeleita. Sapiensissa tarkasteltiin, miten lajimme valloitti maailman ainutlaatuisella kyvyllään uskoa yhteisiin myytteihin jumalista, rahasta, tasa-arvosta ja vapaudesta. Homo Deus -kirjassa katse kääntyy kohti tulevaisuutta: mitä tapahtuu, kun vanhat myytit yhdistetään uusiin, jumalankaltaisiin teknologioihin kuten tekoälyyn ja geenitekniikkaan?

Homo Deus tarjoaa kurkistuksen 2000-lukua muovaaviin unelmiin ja painajaisiin. Hararille tyypilliseen tapaan teos nivoo yhteen luonnontieteitä, historiaa, filosofiaa ja kaikkia muita tieteenaloja niiden väliltä. Tässä on evoluution seuraava taso: Homo Deus.

Yuval Noah Harari (s. 1976) väitteli historian tohtoriksi Oxfordissa. Hän opettaa historiaa Jerusalemin heprealaisessa yliopistossa erityisaloinaan maailmanhistoria, keskiajan historia sekä sotahistoria. Harari on saanut kaksi kertaa Polonsky-palkinnon, joka jaetaan vuosittain luovuudesta ja omaperäisyydestä humanistisissa tieteissä.

"Homo deus katselee historiaan ja tulevaisuuteen ja tarjoaa aivan uusia näköaloja ihmiskunnan kehitykseen. Tämä loistava kirja viihdyttää, provosoi ja rikkoo ennakkoluuloja. Harari on maailmanmaineensa ansainnut."
– Tekniikka & Talous -lehti

Tiedostomuoto: E-kirja (EPUB, vesileimattu)
Kategoriat: Tietokirjat / Tekniikka ja IT, Tietokirjat / Tiede ja yleistieto, Tietokirjat / Yhteiskunta ja politiikka
Kirjailija: Yuval Noah Harari
Suomentaja: Iso-Markku Jaana
Kustantaja: Bazar
E-kirjan julkaisuvuosi: 2017
Sivumäärä: 391
ISBN: 9789522794369