E-kirja
Heikki Hietala

Hotelli Tulagi

0
 
 

Toinen maailmansota on antanut Jack McGuirelle pääsylipun pois elämästä Keskilännessä. Yhdysvaltain merijalkaväen hävittäjälentäjänä hän vaarantaa oman elämänsä päivittäin taistellessaan Tyynellämerellä japanilaisia vastaan.

Koneen ohjaamo on ainoa paikka, missä Jack löytää oman rauhan.

Kun sota on ohi, Jack ei voi enää palata menneeseen. Hän palaa takaisin Salomonsaarille ja ryhtyy hotellinpitäjäksi. Jackin rauhallinen elämä kuitenkin muuttuu, kun sodassa kuolleen ystävän vaimo saapuu saarelle kuullakseen Jackilta miehensä viimeisistä hetkistä. Palaaminen sota-ajan katkeriin muistoihin saa Jackin levottomaksi kun hän joutuu käymään myös omaa sisäistä taisteluaan kuunnellessaan sodan runtelemien hotellivieraiden tarinoita.

Hotelli Tulagi on kirja elämänhalusta ja menetyksestä, sodasta ja rakkaudesta, ja siitä, kuinka elämä voi kuljettaa ihmistä kauas ajassa ja paikassa.

Heikki Hietala kirjoitti Hotelli Tulagia kahdentoista vuoden ajan. Kirja julkaistiin Englannissa nimellä Tulagi Hotel huhtikuussa 2010, Yhdysvalloissa 2011 ja uudestaan Englannissa 2012 (Fingerpress). Hotelli Tulagi on Hietalan esikoisteos.

”Kirjaa ei voi laskea käsistään kun sen kerran aloittaa, ja ilmataisteluiden yksityiskohtaiset kuvaukset sisältävät paljon tarkkoja teknisiä ja historiallisia yksityiskohtia. Tapahtumapaikat ovat kauniit, hotellissa kannattaa ehdottomasti käydä, ja hotellivieraiden tarinat ovat kiehtovia. Kirja etenee rauhalliseen tahtiin, matkassa on paljon tunteellisia mutkia ja sivuteitä, ja vaikka tarina tuo toisinaan hymyn huulille ja joskus kyyneleen lukijan silmään, siinä on joitain todella hauskoja hetkiä. Loistava lukukokemus.”

- Barbara Goldie, Historical Novels Review, toukokuu 2011.

Tiedostomuoto: E-kirja (EPUB, vesileimattu)
Kategoria: Kaunokirjallisuus / Kotimainen kaunokirjallisuus
Kirjailija: Heikki Hietala
Kustantaja: Sitruuna Kustannus
E-kirjan julkaisuvuosi: 2014
Sivumäärä: 353
ISBN: 9789525701449