E-kirja
Mikko Kamula

Ikimetsien sydänmailla

4.666665
Keskiarvo: 4.7 (6 ääntä)
 
 

Kalevalaa ja Tolkienin Keski-maata – historiallisen romaanin ja fantasian välimaastoon sijoittuva romaani kertoo meille mistä olemme lähtöisin.

"Äkkiä Heiska kavahti taaksepäin. Naisen selässä oli jotain kovaa ja kyhmyräistä. Hän tuijotti Heiskaa kaipaavasti mutta selvästi varuillaan, olkapäät jännittyneinä. Muistutti jälleen villiä kissaeläintä. Silloin Heiska ymmärsi. Nainen ei ollut ihminen."

Mitä tiedät suomalaisesta mytologiasta? Metsänhaltijoita, maahisia, jättiläisiä, noitia, tietäjiä ja nykyään jo lähes unohtuneita jumalia. Millaista elämä oikeasti oli keskiajalla? Entä jos vanhat myytit olisivatkin totta?

Juko Rautaparran uudisraivaajaperhe asuu 1400-luvun Savossa. Vanhin poika Heiska haaveilee sankariteoista erämiehenä, Varpu odottaa kesällä järjestettäviä Ukon vakkajuhlia, ja Tenho on kiinnostunut tietäjien taioista ja metsän salaperäisistä olennoista. Kaikki tämä unohtuu, kun lappalaisnoidan nostattama karhu hyökkää perheen kimppuun. Kodinhaltija puolustaa omiaan, mutta kontio onnistuu silti viemään mukanaan vastasyntyneen Mielon. Juko Rautaparta vannoo kostoa.

Mikko Kamula (s. 1982) on Tampereella asuva kansanperinteen tutkija ja harrastaja. Ikimetsien sydänmailla on hänen esikoisteoksensa, joka aloittaa uuden kuusiosaisen Metsän kansa -sarjan.

Kamulan romaanissa todellinen historiankirjoitus ja ikivanha kansanusko kietoutuvat toisiinsa. Myytit ja uskomukset heräävät eloon eepoksessa, joka liikkuu fantasiakirjallisuuden ja historiallisen proosan rajamailla. Kiehtova tarinankerronta ja kulttuurintutkimus yhdistyvät tavalla, jota ei ole aiemmin Suomessa nähty.

"Kamulan tekstin on määrä viihdyttää, mutta myös opettaa. Kirjailija tahtoo antaa suomalaisille takaisin muinaisten maanmiestemme perinnön." - Simopekka Virkkula, Aamulehti

Oletko uusi Elisa Kirjassa?
Luet kirjan kätevästi tabletilla tai vaikka puhelimella. Tarvitset vain ilmaisen Elisa Kirja -sovelluksen ja maksuttomat tunnukset, jotka luot käden kääntessä kirjan lataamisen yhteydessä.

Tiedostomuoto: E-kirja (EPUB, vesileimattu)
Kategoriat: Kaunokirjallisuus / Kotimainen kaunokirjallisuus, Kaunokirjallisuus / Scifi ja fantasia
Kirjailija: Mikko Kamula
Kustantaja: Gummerus
E-kirjan julkaisuvuosi: 2017
Sivumäärä: 487
ISBN: 9789512406746

Arvostelut

Aidal 03.07.2017
5

Toivoin ettei kirja loppuisi ikinä. Tuttua ja uutta ihmeellisessä paketissa. Ihan loistava.


ilosaari 12 16.05.2017
5

Mielenkiintoinen aihe . Innolla odotan seuraavaa osaa.


rkylatie426 12.04.2017
5

Luin teoksen ennätysajassa, enkä malttaisi odottaa seuraavan osan julkaisua!!


Kolahti 09.04.2017
5

Sanoisimpa jopa, että Suomen juhlavuoden paras kirja! Kriitikot luultavasti lyttäävät kirjan, koska lukijat ymmärtävät lukemansa ja samalla eivät usko? Vai?....