E-kirja
Pierre Lemaitre

Irène

3.642855
Keskiarvo: 3.6 (14 ääntä)
 
 

Mestarillisen dekkarisarjan hyytävä avaus

Ylikomisario Camille Verhoevenin onnellinen elämä raskaana olevan Irène-vaimon rinnalla keskeytyy, kun Pariisin lähistöllä sijaitsevasta varastohallista löytyy kaksi paloittelumurhan uhriksi joutunutta naista.

Murhaaja on yksityiskohtia myöten rekonstruoinut kohtauksen Bret Easton Ellisin kirjasta Amerikan Psyko ja vähitellen selviää, ettei veriteko suinkaan ole ensimmäinen laatuaan: sitä on edeltänyt peräti neljä murhaa, jotka on tehty tunnettuja rikosromaaneja jäljitellen.

Tuntemattoman rikollisen jahdista tulee Verhoevenille henkilökohtainen kamppailu, jossa vastassa on rikollinen, joka ei tunne onnellisia loppuja.

Lemaitren Irène on kirjallinen palapeli, jota kootessa niin lukija kuin ylikomisario Camille Verhoeven joutuvat todistamaan rikoskirjallisuuden klassikoista inspiroituvan sarjamurhaajan aikaansaannoksia.

Pierre Lemaitre (s. 1951) on Ranskan suosituimpia dekkarikirjailijoita, hänen rikosromaanejaan on myyty jo yli 20 maahan. Lemaitre on palkittu jo kahteen kertaan arvostetulla The International Dagger -palkinnolla vuoden parhaista rikosromaaneista.

"Dekkarikirjallisuuden ystävälle Irène ja koko Verhoeven-trilogia ovat varma valinta, ja muillekin suosittelen." - Kirjavinkit

Suomentanut Sirkka Aulanko

Oletko uusi Elisa Kirjassa?
Luet kirjan kätevästi tabletilla tai vaikka puhelimella. Tarvitset vain ilmaisen Elisa Kirja -sovelluksen ja maksuttomat tunnukset, jotka luot käden kääntessä kirjan lataamisen yhteydessä.

Verhoeven-sarja:
Iréne (2006, suomennettu 2016)
Alex
Camille
Rosie
Tiedostomuoto: E-kirja (EPUB, vesileimattu)
Kategoriat: Kaunokirjallisuus / Käännetty kaunokirjallisuus, Dekkarit ja jännitys
Kirjailija: Pierre Lemaitre
Kustantaja: Minerva
E-kirjan julkaisuvuosi: 2016
Sivumäärä: 282
ISBN: 9789523123793

Arvostelut

miltsimilleri 26.04.2017
2

Aivan turhaa mässäilyä sairaalla väkivallalla. Vähemmän eksplisiittiset raakuudet riittäisivät.


kusti72465 12.03.2017
2

Liikaa raakuuksia minun makuuni. Loppuratkaisu pikemminkin ennalta-arvattava kuin yllättävä, ja kovin ahdistava.


Marso 08.03.2017
5

Kovan hehkutuksen jälkeen päätin ottaa tämän trilogian luettavakseni. Ensimmäinen osa ja kun viimeisen sanan kirjasta luki, jäi hyvällä tavalla erittäin sekava fiilis.

Raakuuksia kirjassa kyllä kuvailtiin tarkkaan ja välillä tuntui että tähän opukseen pitäisi asettaa ikäraja, mutta raakuuksillakin oli tarkkaan harkittu tarkoitus eikä mikää ollut turhaa. Yllätyksiä riitti ja loppuratkaisu oli jotain semmosta mitä tuli miettineeksi pitkän aikaa.

Ehdottomasti parhaimpiin kuuluva dekkari mitä olen koskaan lukenu.


Lukijatar63 03.03.2017
3

Ihan luettava ja loppuratkaisu yllättävä.


JVRa 25.02.2017
3

Raakuuksien kuvailu menee mässäilyn puolelle. Tarina keskinkertainen. Loppuratkaisu yllätti.


Kaksi5 18.02.2017
3

Melko mielenkiintoinen tarina. Paikoin puuduttava mutta niistä pääsi ylitse. Ehkä luen sarjan seuraavankin jos se tulee tarjolle. Ei tästä montaa euroa kannata naksaa.


Luri57 25.11.2016
4

Kesti sata sivua päästä tarinaan kiinni, mutta sitten alkoikin lukeminen maistua. Nautiskelin tarinasta kolme iltaa ja lukemisen jälkeen sai vielä miettiä ratkaisua pitkän tovin.
Loppu oli erikoinen, ja kertomuskin oli huikea. Tämän kirjailijan muitakin käännöksiä olisi kiva lukea.


Tuispe 25.11.2016
4

Koukuttava, notkeaa luettavaa..