E-kirja
Pentti Linkola

Isänmaan ja ihmisen puolesta

0
 
 

Pentti Linkolan aseistariisuva klassikko.

Jännitteisenä jälleenrakennuksen ja terrorismin vastaisten sotien aikana Linkolan kirja on taas ajankohtainen. Aikanaan kohua herättäneessä pamfletissa Linkola kehottaa kieltäytymään aseista. Pentti Linkola oli ensimmäisiä suomalaisia pasifisteja 1960-luvulla, jolloin isänmaan puolustaminen asein oli vielä tuoreessa muistissa. Globaalit ongelmat tekivät tuloaan, ja niin myös solidaarisuus.

Pasifismi vaikutti 1960-luvulla lukuisten ryhmien tapoihin nähdä maailman kriisit, ja se voi tehdä saman myös tänään. Suomen asevoimat ovat jääneet hartaudenosoitukseksi veteraaneillemme. Silti parannuksia aseistakieltäytyjien oikeuksiin ei ole nähtävissä.

Kuulee väitettävän, että puolustusvoimat eivät välttämättä sisällä väkivaltaista tarkoitusta - ne ovat hätävara, jonka vilpittömästi toivotaan jäävän ikuisesti käyttämättä. Tämä on sinisilmäistä ajattelua - eivätkö esimerkiksi upseerit joutuisi toivottoman turhuuden tunnon valtaan, jos he uskoisivat, ettei heidän kykyjään koskaan tarvittaisi tositoimessa?
Pentti Linkola

Tiedostomuoto: E-kirja (EPUB, vesileimattu)
Kategoria: Tietokirjat / Yhteiskunta, politiikka
Kirjailija: Pentti Linkola
Kustantaja: Into Kustannus
E-kirjan julkaisuvuosi: 2010
ISBN: 9789525675658