E-kirja
Pietu Orikivi

Jenni - selkosen tytär

0
 
 

Jenni syntyi vuonna 1900 Koillismaan selkosilla pieneen mökkiin. Siihen aikaan niillä tienoin jokaisen piti tietää, millä lailla ankaran luonnon keskellä pysyi hengissä ja pystyi viemään perhettään eteenpäin. Varsinkin naisen osa oli rankka, kaikki piti tehdä omin käsin, ja apu oli kaukana jos vaikka tapahtui jokin onnettomuus. Jokainen päivä oli raadantaa, mutta mukaan mahtui paljon pieniä ja suuriakin ilonaiheita. Elämä sykki väkevänä korpien keskellä.

Elämänmakuinen nuoren naisen kasvutarina ei niin kovin kaukaa menneisyydestä kerrottuna Koillismaan omalla puheenparrella.

Pietu Orikivi on syntynyt suurilla selkosilla suurten tarinankertojien sukuun. Hän kertoo elävästi kauniilla, lavealla Koillismaan murteella ihmisistä ja elämänkohtaloista, joista kuuli nuoruudessaan loputtomia tarinoita iltapuhteilla. Hänen kerrontansa on elävää ja tarkkasilmäistä. Hänen tarinoitaan lukiessaan on kuin astuisi itse pienen selkosen kylän tantereille ja pirtteihin seuraamaan elämää kaikessa täyteydessään, iloissaan ja suruissaan ankaran luonnon armoilla, luonnon, joka antoi kaiken osaavalle ottajalle mutta ei armahtanut ketään. ”Historiatonta paikkaa ei ole olemassakaan, kuten ei ole historiatonta ihmistäkään. Jokaisella on tarinansa, hyvinkin kertomisen arvoinen”, sanoo Pietu itse ja on harvinaisen oikeassa.

Tiedostomuoto: E-kirja (EPUB, ei DRM-suojausta)
Kategoria: Kaunokirjallisuus / Kotimainen kaunokirjallisuus
Kirjailija: Pietu Orikivi
Kustantaja: Telum Saxum
E-kirjan julkaisuvuosi: 2017
Sivumäärä: 140
ISBN: 9789525261325