E-kirja
Petteri Järvinen

Jippii! Huikea tarina IT-kuplasta ja vuosien oikeuspiinasta

4
Keskiarvo: 4 (5 ääntä)
 
 

Vuosituhannen vaihteessa suomalainen Jippii-teleoperaattori lähti määrätietoisesti kansainvälistymisen tielle. Saksan valloitus kuitenkin kompastui alkumetreillä ja melkein kaatoi yhtiön.

Kevään 2001 tapahtumista käynnistyi poliisitutkinta, joka johti Suomen erikoisimpaan talousrikosoikeudenkäyntiin. Viiden vuoden esitutkinnan jälkeen juttu käsiteltiin käräjäoikeudessa ja sen jälkeen kahdesti hovioikeudessa. Prosessi kesti kaksitoista vuotta ja päättyi vasta kesäkuussa 2013 vapauttaviin tuomioihin. Oikeudenkäyntikulut nousivat miljooniin euroihin.

Petteri Järvisen omakohtaisiin kokemuksiin perustuva kirja käynnistyy kuin suomalainen versio Wall Streetistä ja muuttuu pian tosielämän oikeustrilleriksi, kun IT-huuma vaihtui oikeudenkäyntien loputtomalta tuntuvaan piinaan.

Petteri Järvisen vetävästi kirjoitettu kirja tarjoaa ainutkertaisen tilaisuuden nähdä talousrikosoikeudenkäynti asianosaisten näkökulmasta. Kirja vie lukijan asianajajien palavereihin ja oikeuden istuntoihin. Kaikki ei mene kuten amerikkalaisissa elokuvissa, vaikka juonen käänteistä ei olekaan pulaa. ”Halusin kertoa, millaiseen prosessiin talousrikosepäily voi ihmisen johtaa. Miksi käsittelyyn kului vuosia ja miljoonia euroja yhteiskunnan rahoja”, Järvinen kertoo.

"Tietokirjailija Petteri Järvisen kirjoitti viileän vetävän oikeussalitrillerin Jippii-oikeudenkäynnistä." Talouselämä

Tiedostomuoto: E-kirja (EPUB, vesileimattu)
Kategoriat: Tietokirjat / Historia ja elämäkerrat, Tietokirjat / Tekniikka ja IT, Tietokirjat / Yhteiskunta, politiikka, Tietokirjat / Yritykset ja talous
Kirjailija: Petteri Järvinen
Kustantaja: Docendo
E-kirjan julkaisuvuosi: 2013
Sivumäärä: 633
ISBN: 9789522910615