Juhani Aho - Juha, e-kirja
 
E-kirja
Juhani Aho

Juha

3.4375
Keskiarvo: 3.4 (16 ääntä)
 
 

Juha on Juhani Ahon vuonna 1911 ilmestynyt romaani. Sitä pidetään yhtenä kirjailijansa merkittävimmistä teoksista. Juhan ilmestyessä Aho oli jo vakiinnuttanut paikkansa Suomen "kansalliskirjailijana". Romaania on luonnehdittu Ahon teoksista klassisimmaksi ja samalla nykyaikaisimmaksi. Eeppisestä muodostaan huolimatta Juha on täynnä sisäistä draamaa.

Juhani Aho (1861-1921) oli ensimmäinen suomalainen kirjailija, joka elätti itsensä kirjoittamalla. Häntä on pidetty leimallisesti kansallisena kirjailijana ja modernin kirjasuomen kehittäjänä.

"Juha on dramaattinen romaani, jonka vaiheet ovat innoittaneet jo sadan vuoden ajan niin valkokankaalla kuin näyttämöllä ja oopperalavoillakin. Se on hieno osoitus kypsän taiteilijan ilmaisuvoimasta — romaani, joka jatkaa edelleen elämäänsä. Juhani Ahon Juha kuuluu niihin suomalaisiin klassikkoromaaneihin, jotka jokaisen soisi lukevan. Suosittelen."
- Kirjavinkit

Oletko uusi Elisa Kirjassa?
Luet kirjan kätevästi tabletilla tai vaikka puhelimella. Tarvitset vain ilmaisen Elisa Kirja -sovelluksen ja maksuttomat tunnukset, jotka luot käden käänteessä kirjan lataamisen yhteydessä.

äänikirjaSaatavana myös äänikirjana
Tiedostomuoto: E-kirja (EPUB, vesileimattu)
Kategoriat: Kaunokirjallisuus / Kotimainen kaunokirjallisuus ja Ilmaiset klassikot
Kirjailija: Juhani Aho

Arvostelut

villeleppanen146 23.09.2016
5

Huikean intensiivinen, eeppinen kolmiodraama! Veikkaan että Aho on aikoinaan harkinnut aikaa mielestäni hyvin kestäneen teoksensa nimeksi "Juha ja Marja".....


Aulis M 24.04.2015
5

Juhani Aho on teoksessaan Juha onnistunut mielestäni vallan erinomaisesti kuvaamaaan sitä episoodia joka syntyy Juhan ja hänen vaimonsa välille. Mielestäni osuvinta nykyhetken lukijalle onkin henkilöiden tunteiden ja niiden kautta tekojen tulkinta ja kerronta. Tätä kautta myös teoksen opetusarvo varmasti nousee hyvinkin tärkeäksi... Suosittelen myös nuoremmille lukijoille!
Aulis Murto / Kirjailija.