E-kirja
Hanna-Riikka Kuisma

Käärmeenpesä

0
 
 

Julius voisi rakastaa Veeraa ikuisesti. Hän kerää lasinsirpaleet, kuuntelee herjaukset, hoitaa haavat, tuudittaa ja peittelee. Hän ei jaksaisi enää.

Veera herää, asettelee peruukin päähänsä, maskeeraa itsensä kuolleen näköiseksi ja nappaa kuvan. Hän on Musta Dahlia, hetken onnellinen. Julius lähtee töihin, pakoon. Niin kauan kuin Julius on poissa, Veeran on pysyttävä koossa.

Illalla ovesta astuu kulkuri Miro, rakkaus Veeran menneisyydestä ja Juliuksen ystävä vuosien takaa.

Lähiön asukkailla on kullakin seinien taakse piilotettu salaisuutensa. On ajatus teosta, fantasia. Saako fantasiat elää todeksi?

Hanna-Riikka Kuisma vakuuttaa liikkeen ja pysähdyksen, jännityksen ja sen laukeamisen taitavana kuvaajana. Käärmeenpesä on intensiivinen romaani maailmasta, jossa uni pyrkii todeksi, absurdi todesta otettavaksi.

Kirjailijana toimiva, kuvataiteilijan koulutuksen saanut Hanna-Riikka Kuisma (s. 1978) on aiemmin julkaissut novellikokoelman Elinkautinen ja kirjoittaa myös lehtiin mm. kolumneja sekä taidekritiikkejä. Hän on syntynyt Porissa ja asuu siellä nykyäänkin.

”Hän on pelännyt Miron kohtaamista vuosia, odottanut ja pelännyt. Toivonut, että jos toinen sittenkin kääntyisi takaisin, juoksisi ruuhkassa autojen kattoja pitkin, katsoisi silmiin, ottaisi syliin ja laulaisi Love me Tender. (---) Miksei se tosielämässä mene niin? Miksei hänelle, ei koskaan hänelle. Pieni, likainen Veeruska. Räsynukke Norma Jeane, balsamoitu Anna Nicole, viillelty Bettie Short, satojen kourien koskettelema.”

Tiedostomuoto: E-kirja (EPUB, vesileimattu)
Kategoria: Kaunokirjallisuus / Kotimainen kaunokirjallisuus
Kirjailija: Hanna-Riikka Kuisma
Kustantaja: WSOY
E-kirjan julkaisuvuosi: 2010
Sivumäärä: 214
ISBN: 9789510375587