E-kirja
Kristiina Vuori

Kaarnatuuli

4.166665
Keskiarvo: 4.2 (6 ääntä)
 
 

Lannistumattoman Valpuri Innamaan huikea elämä

Nainen. Yrittäjä. Vaimo. Kauppias. Äiti. Emäntä. Rakastettu. Laivanvarustaja. Ystävä. Suurmaanomistaja. Valpuri Innamaa, 1500-luvun Turun menestynein porvari, ei antanut sukupuolensa rajoittaa itseään.

Tarina alkaa mestauslavalta, vuodesta 1563. Porvari Henrik Innamaa odottaa rangaistusta maanpetturuudesta. Samaan aikaan kuningas Eerikin joukot vyöryvät Turkuun. Innamaan kauppakartano vallataan, sen rikkaudet anastetaan ja raskaana oleva 20-vuotias leski ajetaan pikkutyttöineen ulkosalle.

Mutta Valpuria ei helpolla lannisteta. Hän vaatii oikeutta eikä pelkää raatiherroja, ei aatelisia riistäjiään, ei edes itse kuningasta ja ennen pitkää hän on Turun varakkain porvari.

Valpuri Innamaa oli historiallinen henkilö, jonka kohtalo on värikkäämpi kuin keksityt. Kiivassuisena ja menestyneenä naisena Valpuri kohtasi niin kateutta kuin kostoa. Ja tietenkin – rakkautta.

Kristiina Vuori (s. 1967) on kotimaisen historiallisen viihteen taituri ja uudistaja. Kaikki Vuoren romaanit ovat itsenäisiä tarinoita, joille on ominaista taidokkaat historialliset kuvaukset ja vahvat naissankarittaret.

"Kaarnatuuli on historiallisten romaanien ystävälle takuuvarma nautinto." - Morren maailma -kirjablogi

"Valpuri Innamaa on Vuoren eloisista henkilöhahmoista uusi suosikkini. Väkevä persoona, uljas nainen, kovan kuoren alla silti myös herkkä." - Grannysmith, Kirja.fi

Oletko uusi Elisa Kirjassa?
Luet kirjan kätevästi tabletilla tai vaikka puhelimella. Tarvitset vain ilmaisen Elisa Kirja -sovelluksen ja maksuttomat tunnukset, jotka luot kirjan lataamisen yhteydessä.

Kristiina Vuoren menestysromaaneja:
Näkijän tytär (2012)
Siipirikko (2013)
Disa hannuntytär (2014)
Neidonpaula (2015)
Kaarnatuuli (2016)
Filippa (2017)
äänikirjaSaatavana myös äänikirjana
Tiedostomuoto: E-kirja (EPUB, vesileimattu)
Kategoriat: Kaunokirjallisuus / Kotimainen kaunokirjallisuus, Kaunokirjallisuus / Romantiikka ja viihde
Kirjailija: Kristiina Vuori
Kustantaja: Tammi
E-kirjan julkaisuvuosi: 2016
Sivumäärä: 449
ISBN: 9789513188993

Arvostelut

Duiza 22.05.2017
4

Hienoa kuvausta, verevää tarinointia. Upeinta on, että oikea elämä on juuri tällaista -- yllätyksiä, draamaa, kuolemaa. Tämäkin tarina perustuu todellisiin hahmoihin, siksi erityisen kiinnostava kirja.


Me Myself and I 22.05.2017
5

Jännittävä ja yllätyksellinenkin kuten elämä oikeasti on. Pidin siitä että kirja on kirjoitettu todellisen ihmisen elämänkaarta myötäillen. Historianharrastajana nautin hyvän pohjatyön tuomasta oikeanlaisesta tunnelmasta. Ensimmäinen lukemani Kristiina Vuoren kirja mutta ei todellakaan viimeinen - Filippa odottaa jo hyllyssäni. Kaikenkaikkiaan olen e-kirjojen hankinnan helppouden vuoksi löytänyt lukemisen uudelleen ja käyn läpi nyt lukemisen renessanssia.


marjamalkamaki970 27.08.2016
4

Hyvää luettavaa. Reippaasti etenevä mielenkiintoinen tarina määrätietoisesta vahvasta naisesta miesten maailmassa. Naisellista pehmeyttä mukavasti mukana!