E-kirja
Marko Kilpi

Kadotetut

3.5
Keskiarvo: 3.5 (24 ääntä)
 
 

Finlandia-ehdokas 2009
Savonia-palkintoehdokas 2009
Kuopion taiteilijaseuran Minna-palkinto 2010

Naulitseva romaani sekasortoisesta ajastamme

Pikkujulkkiksia katoaa, 13-vuotias poika löytyy huumattuna autotallista ja nuori nainen ajaa suoraan rekan alle. Vanhempi konstaapeli Olli Repo, entinen mainosmies ja nykyinen poliisi, epäilee että tapahtumat kytkeytyvät jollakin tavalla toisiinsa.

Kun tekijän jäljille lopulta päästään, Olli riuhtaistaan yhä hengästyttävämmäksi käyvän tapahtumaketjun pyörteisiin. Samalla hän joutuu pohtimaan, voiko koskaan tehdä tarpeeksi hätään joutuneiden puolesta.

Marko Kilpi (s. 1969) on suomalainen dekkarikirjailija, joka työskentelee vanhempana konstaapelina Kuopiossa ja ammentaa kirjoihinsa realismia työstään.

Kadotetut oli vuoden 2009 Finlandia-ehdokas sekä Savonia-palkintoehdokas. Romaani sai Kuopion taiteilijaseuran myöntämän Minna-palkinnon, ja palkintoraati perusteli valintaansa mm. sillä, että Kilpi tarttuu yhteiskunnan epäkohtiin ja eriarvoisuuteen kuten teki aikanaan Minna Canth.

"Kadotetut on parasta nykyrikoskirjallisuutta suomeksi." - Mika, Goodreads

"Helppolukuinen ja viihdyttävä dekkari." - Titta, Goodreads

"Kilven teos räjäyttää dekkarilajin konventiot, koska huomio ei siinä kohdistu rikoksen selvittämiseen älyllisenä pulmana ja rikollisen takaa-ajoon, vaan rikos otetaan siinä vakavasti psykologisena, humaanis-moraalisena ja yhteiskunnallisena ilmiönä." - Finlandia-palkintolautakunta

Oletko uusi Elisa Kirjassa?
Luet kirjan kätevästi tabletilla tai vaikka puhelimella. Tarvitset vain ilmaisen Elisa Kirja -sovelluksen ja maksuttomat tunnukset, jotka luot käden käänteessä kirjan lataamisen yhteydessä.

Olli Repo -dekkareita:
Jäätyneitä ruusuja
Kadotetut
Elävien kirjoihin
Kuolematon

Muista myös:
Undertaker - Kuolemantuomio
äänikirjaSaatavana myös äänikirjana
Tiedostomuoto: E-kirja (EPUB, vesileimattu)
Kategoriat: Kaunokirjallisuus / Kotimainen kaunokirjallisuus, Dekkarit ja jännitys
Kirjailija: Marko Kilpi
Kustantaja: Gummerus
E-kirjan julkaisuvuosi: 2010
Sivumäärä: 236
ISBN: 9789512084685

Arvostelut

Miljoona79 09.03.2015
3

Sama homma jälleen kuin edellisessäkin Kilven kirjassa, jonka luin eli tarina on erittäin hyvä, mutta niin paljon on sellaista turhaa jauhantaa ja Elämää Suurempaa Pohdintaa, että meinaa ärsyttää. Ja kuitenkin tarina on sen verran hyvä, että on suorastaan pakko ahmia, että saa tietää mitä tapahtuu.
Jos nuo pohdinnat siirtäisi sinne jonnekin toiseen "elämänhallinta"- kirjoihin, niin tämä saisi viisi tähteä.


herrareippailija165 05.01.2014
4

Tykkän erityisesti, hyvistä kuvauksista ja elämän rajallisuuden pohdinnasta