E-kirja
Janos Honkonen

Kaiken yllä etana

3.8
Keskiarvo: 3.8 (5 ääntä)
 
 

Arre, tavallinen alempi virkamies, juuttuu työn ja unettomuuden kierteeseen. Läheiset alkavat puhua tuntemattomia kieliä, unohtuvat ja katoavat. Maisemat muuttuvat. Kaupunki ja koko elämä kutistuvat vääjäämättömästi, ja kaiken yllä valtavat etanat seuraavat ihmisten liikkeitä.

”Joskus olisi hyvä vain kadota itse: linnoittautua ensimmäiseen löytyneeseen asuntoon, jättää vastaamatta puhelimeen ja olla avaamatta ovea. Antaa kaikkien kadottaa sinut, pyyhkiä taulu puhtaaksi ja aloittaa alusta.”

Janos Honkonen (s. 1975) on median yleismies, harrastusholisti ja tekijänoikeusaktivisti. Hänen novellejaan on julkaistu koti- ja ulkomaisissa lehdissä, englanninkielisessä antologiassa ja Internetissä. Kaiken yllä etana on Honkosen esikoisromaani.

Katso kirjatraileri http://www.youtube.com/watch?v=FHR2mRgM144

”Teksti muistuttaa Salvador Dalin maalauksia katsottuna Franz Kafkan aurinkolasien läpi. Honkosen maailma on outo, mutta yhtenäinen, täynnä kiehtovia yksityiskohtia.” - Mike Pohjola, kirjailija ja pelisuunnittelija

”Janos Honkonen tarjoilee älykästä ja tunnelmallista tieteiskirjallisuutta poikkeuksellisen, unenomaisuuden ja todellisuuden välimaastossa lepattavan taustakankaan edessä.” - Timo Vuorensola, elokuvaohjaaja

Tiedostomuoto: E-kirja (EPUB, ei DRM-suojausta)
Kategoriat: Kaunokirjallisuus / Kotimainen kaunokirjallisuus, Kaunokirjallisuus / Scifi ja fantasia
Kirjailija: Janos Honkonen
Kustantaja: Osuuskumma-kustannus
E-kirjan julkaisuvuosi: 2013
Sivumäärä: 216
ISBN: 9789526642154

Arvostelut

tipani 18.10.2013
4

Täytyy sanoa että olipa raikas maailma luotu tarinan ympärille. Kafka, 1984, Spin etc. tuntuivat vaikutteilta mutta vain ja ainoastaan niiltä, onneksi. Paljon enemmän maailmasta oli originaalia, tai ainakin sellaisia konsepteja johon itse en ole aiemmin törmännyt. Upea saavutus esikoiskirjailijalta. Propsit myös siitä vielä ettei mitään lähdetty niin tarkasti selittelemäänkään, vaan kaikki oletetaan kuin annettuna. Luo enemmän siellä olon tuntua.

That said, ainakin itselleni päähenkilö Arren ihmissuhdedraamat vähän väliä irrotti fokuksen kirjan varsinaisesta annista eli rikkaasta maailmankuvasta sekä juonesta, joka puksuttaa kohti vääjäämätöntä päätöstään kuin Arren kunniaprojektin viimeiset hetket.

Neljä tähteä tulee tosiaan hienosta uudesta maailmasta, josta mielellään kuulee muitakin tarinoita jatkossa, ja niiden kohonneiden odotusten varaan jätän sen vihoviidennen tähden vielä ilmaan roikkumaan... :)