E-kirja
Petteri Hannila

Kaukamoinen

3.88889
Keskiarvo: 3.9 (18 ääntä)
 
 

Ota vastaan kutsu kauas Pohjolaan. Aikaan ja paikkaan, joka elää vain kaukaisissa kuvitelmissamme hämärästä menneisyydestä. Metsiin, joiden pintaa yksikään aura ei ole koskaan puhkaissut. Nämä tarinat kulkevat tuon kaukaisen maan tuulissa ja puissa, ikiaikaisen metsän viileissä kuiskauksissa.

Vierra on itsepäinen tyttö kainujen heimosta. Kun hän serkkunsa kanssa lähtee pyhälle matkalleen kohti aikuisuutta, lähtevät samalla liikkeelle myös hänen elämänsä suunnan määräävät voimat.

Pystyykö Vierra rikkomaan kiveen maalatun polkunsa, jonka on määrä johtaa hänet kohti myrskyjen ja vaikeuksien täyttämää elämää? Voiko hän löytää paikkansa heimonsa joukosta, vai onko hänen täytettävä kohtalonsa Kaukamoisena?

Kaukamoinen aloittaa fantasiatarinoiden sarjan, joka imee voimansa Suomen synkästä, mutta kauniista luonnosta. Sen juuret ovat samalla kertaa sekä mytologiassa että muinaisessa, kirjoittamattomassa historiassamme. Tarinoiden perustukset on laskettu muinaisen maailman ihmeille ja nopeatempoista kerrontaa siivittää kalevalamittainen runous, esi-isiemme runollisen kerronnan kieli.

Kaukamoisen tapahtumia sivuaa myös ilmaiseksi luettavissa oleva
Kuolleiden päivä -novelli, jonka keskiössä on viikinkien harmaan katkera maailma.

Kustantanut Petteri Hannila.

Kaukamoisen verkkosivut.
Tätä versiota levittää Tajunta Media.
Tiedostomuoto: E-kirja (EPUB, vesileimattu)
Kategoriat: Kaunokirjallisuus / Kotimainen kaunokirjallisuus, Kaunokirjallisuus / Scifi, fantasia, Kaunokirjallisuus / Seikkailu ja sota
Kirjailija: Petteri Hannila
Kustantaja: Tajunta Media
E-kirjan julkaisuvuosi: 2013
Sivumäärä: 138
ISBN: 9789526645162

Arvostelut

Kirjatonttu55 28.06.2016
2

Kotimainen fantasia on vaikea laji, aihe on kiinnostava, mutta hieman kuivasti kirjoitettu


Miljoona79 26.06.2013
4

Olipahan suorastaan hämmästyttävän toimiva tarina.
Heräsi kiinnostus tuon ajan Suomeen ja siihen, että oliko tuolloin oikeasti jotain tuollaista vai oliko kaikki vain kirjailijan sepitelmää.

Suosittelen oikeastaan miltei kaikille, jotka osaavat lukea. Jo suhteellisen nuoretkin saavat tuosta paljon irti ja aikuiset taas vähän eri tavalla.


ei-mustaa 07.06.2013
4

Loppujen lopuksi yllätyin Kaukamoisesta positiivisesti. Kalevalamittaisia runoja ja muita vanhoja kansanperinteitä, mutta myös jännittäviä seikkailuja sisältävä kokonaisuus on hallittu ja pysyy kasassa kiitettävästi. Teos todisti minulle, ettei aina kannata pysyä omien tuttujen rajojensa sisällä, vaan tarttua ennakkoluulottomasti myös vieraiden genrejen edustajiin. Vierran elämästä on ilmeisesti tulossa myös jatkoa, enkä laittaisi ollenkaan pahakseni, jos pääsisin lukemaan siitä lisääkin.

http://ei-mustaa-valkoisella.blogspot.fi/2013/03/petteri-hannila-kaukamo...


Jussa 17.04.2013
4

Mielenkiintoinen tuttavuus. Kirjan kieli on vaivatonta ja sujuvaa ja tarinan päähenkilöön Vierraan on helppo samaistua. Juoni koostuu lyhyistä, kronologisessa järjestyksessä etenevistä tarinoista, jotka on ilmeisesti julkaistu alun perin irrallaan toisistaan. Kirjailija kertoi saaneensa vaikutteita historiallisista pulp-seikkailuista, mikä näin jälkikäteen järkeiltynä selittääkin kirjan tavanomaisesta poikkeavan rakenteen.

Kirjassa vilahteli paljon mielenkiintoisia asioita (seita ja muut henkimaailman olennot, Termeksen väki ja muut heimot, metsästyksen ja elämisen kuvaaminen jne.), joista olisi lukenut mieluusti enemmänkin. No, jatko-osissa opimme varmasti lisää!


anttiks 15.04.2013
4

Kaukamoinen on tiivistä ja tapahtumarikasta fantasiaa muinaissuomelaisessa ympäristössä. Mukaansatempaavan ja mielenkiintoisen tarinan ympärille on rakennettu poikkeuksellisen uskottava maailma.

Kerronta on kaunista, eikä sorru jaaritteluun. Sivumäärään suhteutettuna tapahtumia ja käänteitä onkin suorastaan valtavasti. Jotkut hyvinkin merkittävät käänteet ohitetaan varsin vähäisellä kuvailulla. Henkilöhahmo(t) ovat samaistuttavia jos kohta kovin syvälle ajatuksiin ei mennäkään.

Joka tapauksessa hyvin lupaava ensijulkaisu.


Kuuntytär 14.04.2013
4

Petteri Hannilan yhdeksästä kertomuksesta koostuva Kaukamoinen on muinaissuomalaisesta mytologiasta ammentava fantasiakirja. Kirja kertoo kainujen heimoon kuuluvasta Vierrasta, Kaukamoiseksikin kutsutusta, omien polkujen kulkijasta. Kirjan alussa Vierra on vasta aikuisuuden kynnyksellä ja saa kuulla Ensimmäisen Äidin ennustuksen kohtalostaan. Elämä heittää Vierran tielle monta vastoinkäymistä, joista hän selviää luonteenlujuutensa ansiosta.

Kirjan kerronta oli kuvailevaa ja sujuvaa ja se suorastaan soljui eteenpäin. Lisäksi kalevalamittaiset runot rytmittivät kerrontaa sopivissa kohdissa. Vierran tarina vei alkuun päästyään mukanaan niin tehokkaasti, että valvoin kirjan parissa pitkälle aamuyöhön. En vain malttanut laskea sitä käsistäni, sillä oli pakko saada tietää, mitä tapahtuu seuraavaksi. Kertomusten välillä oli kulunut sopivasti aikaa ja Vierran elämä edennyt jonkin verran edellisen tarinan lopusta.

Päähenkilö Vierrasta pidin erityisen paljon, sillä tämä oli sitkeä ja itsenäinen nainen, joka vastoinkäymisissäkin lopulta löysi sisältään naarassuden vahvuuden. Myös luonnon väkevä läsnäolo loi tarinalle oman kiehtovan tunnelmansa. Loppu jäi kutkuttavai avoimeksi ja jätti kaipaamaan jatkoa Vierran tarinalle. Toivottavasti sitä on luvassa, minä ainakin odotan malttamattomana.

Suosittelen kirjaa lämpimästi kaikille fantasian ystäville, jotka haluavat sukeltaa muinaisen Suomen maisemiin.

http://kuutarlukee.blogspot.fi/2013/02/petteri-hannila-kaukamoinen.html


Morre 13.04.2013
3

Petteri Hannilan Kaukamoinen on tervetullut lisä suomalaiseen fantasiakirjallisuuteen, joka ammentaa paljon suomalaisesta mytologiasta ja Kalevalasta. Tarinat ovat aiemmin julkaistu englanniksi Fargoer -nimen alla, joten tätä kannattaa ehdottomasti suositella myös ulkomaalaisille, suomalaisesta muinaiskulttuurista kiinnostuneille.

Arvoin pitkään, että annanko tälle 3½ vai 4 pistettä. Niukin naukin taivuin 3½:een. Kaukamoisella on ehdottomasti ansionsa. Tarina on persoonallinen. Lähin mieleentuleva vertauskohde on Helena Wariksen teokset. Lisäksi tässä kalevalatyyppiset runot rytmittivät hienosti tarinoita ja antoivat lisää mystisyyden ja muinaisuuden tuntua.

Luontokuvaus on vahvaa ja kaunista. Metsän kauneuden – ja uhkaavuuden – aisti helposti. Uskottavuusongelmia ei myöskään ollut. Vierra ei todellakaan ollut hienosteleva metsäneitonen, vaan ronskein ottein metsästi, nylki saalista ja hoiti haavoja. Välineet, pukeutumiskuvaukset ym. toimivat oikein hyvin.

http://morrenmaailma.blogspot.fi/2013/02/petteri-hannila-kaukamoinen-201...


KaroliinaK 12.04.2013
5

Pidin kovasti kirjan päähenkilöstä Vierrasta. Fantasiakirjallisuus on itselleni suhteellisen uusi genre, mutta itsenäinen ja vahva naissankari teki kirjasta kiintoisan ja minulle helposti lähestyttävän. Saatoin kuvitella hänet matkallaan läpi kauniin pohjoisen maan.


bleadof 12.04.2013
4

Vierran tarina on niin jännittävä, tapahtumarikas, kuin ajatuksia herättävä. Kirjan alku on hieman hidas, mutta kun vauhtiin päästään, niin ei tarina jätä kylmäksi. Kohtalon kuuleminen antaa suntaa elämälle, niin ylä- ja alamäille. Viikingeistä, henkiin ja metsästykseen vie Vierran polku ja reflektiivisen kerronnan kautta pääsee kokemaan niin tunnekuohuja, kuin arjen onnistumisia. Lyhyesti voikin sanoa kirjaa elämän täyteiseksi ja ensiteokseksi todella hienoksi saavutukseksi.