E-kirja
Tuomas Kyrö

Kerjäläinen ja jänis

3.61111
Keskiarvo: 3.6 (18 ääntä)
 
 

Romanialainen Vatanescu haluaa itselleen tulevaisuuden ja pojalleen nappulakengät. Matka kerjäläiseksi kylmään ja pimeään maahan alkaa. Vatanescu tuntee Suomen Arto Paasilinnan romaaneista, mutta kovin toisenlaiselta maa asvaltin pinnasta polvillaan katsottuna vaikuttaa.

Tulee konflikti, jonka jälkeen Vatanescun on paettava niin kansainvälistä rikollisuutta kuin suomalaista poliisiakin. Pakomatkalla sankarimme löytää kohtalotoverin, kuolemaantuomitun citykanin. Yhteinen matka kuljettaa kerjäläistä ja kania ensin Lappiin marjanpoimijoiksi, sitten Kansallis-Ideaparkin rakennustyömaalle – ja lopulta suomalaisen politiikan huipulle.

Kerjäläinen ja jänis on kiihkeätempoinen ja lämminhenkinen satiiri Suomesta ja Euroopasta, rikkaista ja köyhistä, almuista, aatteista ja armosta. Kyrömäistä terää unohtamatta. Mukana kuvioissa pyörivät myös venäläinen ihmiskauppias Jegor, kiinalainen kokki Ming, suomalainen ukko Harri Pykström ja virolainen rakennusmies Öunap. Tarinan erityisvieraana piipahtaa maan johtava populistipoliitikko Simo Pahvi.

Tiedostomuoto: E-kirja (EPUB, vesileimattu)
Kategoria: Kaunokirjallisuus / Kotimainen kaunokirjallisuus
Kirjailija: Tuomas Kyrö
Kustantaja: Siltala
E-kirjan julkaisuvuosi: 2011
Sivumäärä: 328
ISBN: 9789522341013

Arvostelut

Night 04.01.2013
3

Luin melkein yhdeltä istumalta. Kyseessä ensimmäinen Kyrön kirja jonka luen, joten en tiedä, onko hänen tyylinsä aina tällainen, mutta verrattain erilainen kuin muut lukemani kirjat. Ei huono, mutta ei kyllä yllättänyt erinomaisuudellaankaan. Sellainen keskivertokirja.