E-kirja
Fredrik T. Olsson

Ketjureaktio

3.3125
Keskiarvo: 3.3 (16 ääntä)
 
 

Kohtalokas koodi. Kadonnut kryptologi. Ketjureaktio on pysäytettävä - tai päivämme ovat luetut.

Ruotsalainen kryptologi William Sandberg kaapataan sairaalasta. Amsterdamissa katoaa nuori sumerin kielen tutkija. Jossain päin Eurooppaa heitä odottaa huippusalainen tehtävä vaihtoehtona kuolema.

Kaappaajien käsissä on ihmiskunnan kohtalo, mutta ovatko he hyvän vai pahan palveluksessa? Aika on kulumassa umpeen, ketjureaktio on käynnistynyt.

Da Vinci -koodin rinnalle – ja ohi – nouseva trillerisensaatio on kohun väärti: ihmiskunnan tulevaisuutta uhkaa vastustaja, jollaista ei ole ennen nähty.

Fredrik T. Olsson (s. 1969) on ruotsalainen käsikirjoittaja, ohjaaja ja stand-up-koomikko. Ketjureaktio on hänen menestykseen noussut esikoisromaaninsa, joka on myyty jo 24 maahan.

"Mystiikkaa ja salaisuuksia pursuava jännitysromaani vie yöunet..." - Iina Alanko, Anna

"Huima, vauhdikas ja hengästyttävä trilleri. Piti lukea melkein yhtä soittoa, vaikka pelotti." - Annami, Kirja.fi

Oletko uusi Elisa Kirjassa?
Luet kirjan kätevästi tabletilla tai vaikka puhelimella. Tarvitset vain ilmaisen Elisa Kirja -sovelluksen ja maksuttomat tunnukset, jotka luot käden käänteessä kirjan lataamisen yhteydessä.

Tiedostomuoto: E-kirja (EPUB, vesileimattu)
Kategoriat: Kaunokirjallisuus / Käännetty kaunokirjallisuus, Dekkarit ja jännitys
Kirjailija: Fredrik T. Olsson
Suomentaja: Anne Nurmi
Kustantaja: Tammi
E-kirjan julkaisuvuosi: 2014
Sivumäärä: 463
ISBN: 9789513179038

Arvostelut

Kaksi5 18.06.2017
4

Vaihteeksi erilainen jännäri ja hyvä sellainen. Pitää mielenkiinnon yllä vaikka elokuvamaisia käänteitäkin on sekaan lisätty. Tieteen ja tekniikan kuvaus on jätetty sen verran ylätasolle että mahtuu uskottavuuden rajoille eikä vaadi lukijalta ihmeempiä aivoponnisteluja.


Pihlar 23.11.2014
5

Erinomainen ja mukaansatempaava seikkailu! Tykkäsin. Suosittelen dekkareista ja skifistä pitäville. Hyvin kirjoitettu!

Minun mielestäni taasen tämä oli huomattavasti parempi kuin Da Vinci-koodi, makuasia, veikkaan ma.


lgrohn 11.11.2014
0

Kirjasta nauttinen taitaa edellyttää perustietoja DNA:sta, kryptologiasta ja assyrologiasta. Vrt. Edelliseen..


Miljoona79 11.11.2014
2

Ei oikein toiminut. Tai ei toiminut kyllä ollenkaan. Haettiin jotain suurta ja mahtavaa, mutta oli jo sen verran korkealentoista juttua kuten viittaukset ufoihin jne, ja kaikki jätettiin sitten kuitenkin selittämättä, kai ideana, että lukija sitten jäisi johonkin jännittyneeseen ja pohtivaan tilaan ja sen takia tuli fiilis, että on keksitty "hieno" juoni", mutta mielikuvitus ja taito ei riittänytkään viemään juttua loppuun asti.
Da Vinci-koodi toimii, se perustuu "faktoihin" tai ainakin johonkin, joka voisi olla faktaa, mutta tämä kirja on sellaista lasten jännäriä, kun tietotaito todellisuudessa asioista, joista kirjoittaa, uupuu.