E-kirja
Pajtim Statovci

Kissani Jugoslavia

4.3125
Keskiarvo: 4.3 (16 ääntä)
 
 

Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkinnon voittaja - vuoden paras esikoisteos 2014

Lahjakkaan nuoren kirjoittajan maaginen esikoisromaani juuriltaan revitystä perheestä, mahdottomasta rakkaudesta, kuolemanpelosta ja kauniista kissasta.

Tyttö varttuu Jugoslavian maaseudulla, missä naisen arvo mitataan työnteossa ja kyvyssä miellyttää miestä. Häiden jälkeen hänen asemastaan ei ole epäilystäkään.

Kun koko liittovaltio hajoaa perheen ympäriltä, elämää uudessa kotimaassa alkavat hallita pelko ja häpeä. Hänen poikansa kasvaa kylmään maahan, missä muualta tullutta käsketään tyytymään vähään ja olemaan kiitollinen. Hän ostaa itselleen kuningasboan, ja baarista löytyvä oikukas kissa johdattaa hänet vavisuttavalle matkalle menneisyyden kerroksiin.

Pajtim Statovci (s. 1990) on palkittu suomalainen kirjailija. Kissani Jugoslavia on Statovcin palkittu esikoisteos, jonka käännösoikeudet on myyty jo 11 maahan. Romaanin pohjalta on nähty myös näytelmädramatisointi Kansallisteatterin ohjelmistossa.

Oletko uusi Elisa Kirjassa?
Luet kirjan kätevästi tabletilla tai vaikka puhelimella. Tarvitset vain ilmaisen Elisa Kirja -sovelluksen ja maksuttomat tunnukset, jotka luot käden kääntessä kirjan lataamisen yhteydessä.

Tiedostomuoto: E-kirja (EPUB, vesileimattu)
Kategoriat: Alle 5€ / Kaunoa ja Kaunokirjallisuus / Käännetty kaunokirjallisuus
Kirjailija: Pajtim Statovci
Kustantaja: Otava
E-kirjan julkaisuvuosi: 2014
Sivumäärä: 242
ISBN: 9789511271796

Arvostelut

raijalaube734 30.12.2015
5

Mielenkiintoinen teos. Vaatii lukijalta keskittymistä, että pystyy seuraanmaan vähemmän konkreettisia kuvioita. Herkistää ymmärtämään pakolaisten elämäntilanteita. Erittäin lahjakas kirjailija. Saa tulla mielellään lisää luettavaa.