E-kirja
Markku Ropponen

Kuhala ja hautausmaan risteys

3.136365
Keskiarvo: 3.1 (22 ääntä)
 
 

Otto Kuhalan hiljaiselo työrintamalla lakkaa, kun muuan äveriäs nainen palkkaa hänet ottamaan selvää saamistaan häiriösoitoista. Toimeksianto hankaloituu, kun nainen ja soittaja murhataan samana julmana huhtikuun yönä. Väkivaltarikokset eivät ole Kuhalan ominta tonttia, mutta silti hän peruu kesän tullen niin lomansa kuin haaveet joutenolosta.

Häiriintynyt jalkajousimies terrorisoi Jyväskyläläistä idylliä ja naulitsee yhden kohteistaan pikkutakin liepeestä ränniin, ampuu nuolen Kuhalan toimiston oveen ja saa monen pelkäämään seuraavaa iskua. Helleraja ylittyy, vanha Alvar Aallon suojeluskuntatalo sortuu ja pyöräkorjaamon takaovelle piipahtaa erittäin huono asiakas.
Viimein Kuhala alkaa tutkia kymmenen vuotta aiemmin kadonneen abiturientin tapausta ja uskoo selvittävänsä jalkajousimurhat samalla vaivannäöllä. Onko hän oikeassa vai alkaako ikä painaa hänen romuluista menoaan? Kun Kuhalan suuri rakkaus rikoskomisario Annukka Maaheimo antaa niin etä kuin myös hieman läheisempää tukea, ja nelijalkainen toimistoapulainen Jeri lätkii kumikirahvilla tahtia tutkimuksiin, ratkaisun hetket lähenevät.

Kuhala ja hautausmaan risteys on sarjan kahdeksas romaani ja todistaa, ettei Markku Ropposta suotta tituleerata Suomen Chandleriksi.

Otto Kuhala -sarja:
Puhelu kiusaajalta (2002)
Kuhala ja musta juhannus (2003)
Kuhala ja viimeinen kesävieras (2004)
Linnut vaikenevat, Kuhala (2005)
Kuhala ja takapihojen tuonenvarjo (2006)
Kuhala ja kuoleman hipaisu (2007)
Suruaika päättyy, Kuhala (2008)
Kuhala ja hautausmaan risteys (2009)
Kuhala ja yöjuna (2012)
Tiedostomuoto: E-kirja (EPUB, vesileimattu)
Kategoriat: Dekkarit, jännitys / Dekkareiden helmiä ja Kaunokirjallisuus
Kirjailija: Markku Ropponen
Kustantaja: CrimeTime
E-kirjan julkaisuvuosi: 2011
Sivumäärä: 317
ISBN: 9789525918489