E-kirja
Ayn Rand

Kun maailma järkkyi - Atlas Shrugged

0
 
 

Yksi maailmankirjallisuuden luetuimmista ja laajimmista romaaneista.

Ayn Randin maailmankuulu dystopia sijoittuu epämääräiseen tulevaisuuteen, jota leimaa pysähtyneisyyden ja näköalattomuuden ilmapiiri. Koko amerikkalainen unelma uhkaa vaipua piittaamattomuuden suohon. Tätä lohdutonta todellisuutta vastaan nousee taistelemaan Taggart Transcontinental -rautieyhtiön perijätär Dagny Taggart, joka haluaa pelastaa perheyrityksensä ja samalla perinteisen amerikkalaisen itsekunnioituksen.

Tehtävä ei ole helppo, sillä edes omasta perhe- ja ystäväpiiristä ei tunnu löytyvän ketään, joka olisi säilyttänyt lapsuuden ja nuoruuden ihanteensa. Onnekseen hän saa rinnalleen terästehtailija Henry Reardenin, joka on Dagnyn tavoin valmis uhmaamaan vallitsevaa yhteiskunnallista ilmapiiriä ja siihen perustuvia rakenteita. Alkaa uskomaton yhteinen matka, joka luotaa syvältä amerikkalaisia ja yleisinhimillisiä arvoja.

Ayn Rand syntyi Alisa Rosenbaumina 1905 Pietarissa, missä hän sittemmin opiskeli yliopistossa mm. historiaa ja elokuvataidetta. Rand muutti 21-vuotiaana Yhdysvaltoihin ja loi siellä kirjallisen uran erityisesti menestysromaaneillaan Fountainhead ja Atlas Shrugged, joista molemmista tehtiin myös elokuvaversiot.

Tiedostomuoto: E-kirja (EPUB, vesileimattu)
Kategoriat: Kaunokirjallisuus / Käännetty kaunokirjallisuus, Kaunokirjallisuus / Scifi ja fantasia
Kirjailija: Ayn Rand
Suomentaja: Jyrki Iivonen
Kustantaja: Minerva
E-kirjan julkaisuvuosi: 2017
Sivumäärä: 1380
ISBN: 9789523126718